Η ιστορία δεν ξεχνιέται: Σερβέτ-ΑΡΗΣ 1-2 (vid)

από AllAboutARIS

Στις 30/09/1999 ο ΑΡΗΣ με τον Άκη Μάντζιο στην σύνθεση του παίρνει την μεγάλη πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ επικρατώντας με 1-2 μέσα στη Γενεύη.

Με την συμπαράσταση περίπου 1000 οπαδών του ο ΑΡΗΣ πήγε στην Ελβετία με στόχο να παλέψει για την πρόκριση μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Οι «κιτρινόμαυροι» αναζήτησαν από το ξεκίνημα το γκολ που χρειαζόταν, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε την κεφαλιά του εξαιρετικού επιθετικού Γκλούστσεβιτς μόλις στο 10′ και το σουτ του Αντριόλι στο 11’. Καλή ευκαιρία και στο 20’ με το σουτ του Λουμπούτη.

Και ενώ η ομάδα του Πέτκοβιτς πίεζε το γκολ ήρθε από τους Ελβετούς στο 35′, όταν ο Λονφά άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα στο 37′ ήρθε η απάντηση από τον Πάουλο Αντριόλι, με μια ανεπανάληπτη και αξέχαστη εκτέλεση φάουλ, πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ένα γκολ που έχει περάσει στην συλλογική μνήμη όλων των οπαδών του ΑΡΗ αλλά και όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Το ασύλληπτο σουτ του Βραζιλιάνου έφερε την απόλυτη ισορροπία, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά ο ψυχωμένος ΑΡΗΣ δεν ήταν διατεθειμένος να μην το παλέψει. Το 1-2 θα μπορούσε να γίνει στο 65′, όταν ο Αγαθοκλέους και ο Ναγκόλι έχασαν απίστευτη διπλή ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και στο 70′ είχαν δοκάρι με σουτ του Τούρε, ενώ από το 71′ τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για τους «κιτρινόμαυρους» λόγω αποβολής του Κολτσίδα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο υπόλοιπο που απέμενε, η ομάδα του Ίλια Πέτκοβιτς αναγκάστηκε να αμυνθεί με κάθε τρόπο, περιμένοντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ειδικά το διάστημα από το 85′ και μετά αποτέλεσε πραγματική δοκιμασία, με τους Ελβετούς να πιέζουν συνεχώς για το νικητήριο γκολ. Στο 88’ ο Ρέι βρέθηκε μια ανάσα από το 2-1, αλλά ο Άκης Μάντζιος τον πρόλαβε με ένα τάκλιν αυτοθυσίας.

Στην παράταση ο ΑΡΗΣ το πίστεψε περισσότερο. Στο 97’ο Λουμπούτης σέντραρε από αριστερά και ο Κυζερίδης, που είχε μπει ως αλλαγή μετά την αποβολή του Κολτσίδα, έγραψε με τρομερή κεφαλιά το 1-2 και τελείωσε τα πάντα καθώς στη συνέχεια η Σερβέτ ήθελε δύο γκολ για να ανατρέψει τα πράγματα.

Ο προπονητής των Ελβετών Ζεράρ Καστελά μετά το παιχνίδι δήλωσε… μετανιωμένος : «Ήταν καταστροφή, δεν μπορώ να εξηγήσω πως οι Έλληνες έπαιζαν με τόση ψυχή. Προφανώς και αντλούσαν δυνάμεις από τους απίστευτους φιλάθλους τους. Ομάδα με τέτοιο κόσμο μόνο ως μεγάλη μπορείς να την χαρακτηρίζεις».

Οι συνθέσεις:

ΣΕΡΒΕΤ: Πεντά, Βολφ, Ζανερέ, Λονφά, Ελ Μπραζί, Μπίλμαν, Ντούριξ (91′ Πετρόφ), Βέιγκα (68′ Βούρενς), Βαρέλα (46′ Βανέτα), Ρέι, Τούρε.

ΑΡΗΣ: Κατεργιαννάκης, Γεωργιάδης (90′ Έρακ), Μάντζιος, Λουμπούτης, Μαλλούς, Ν. Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Ναγκόλι, Αντριόλι, Αγαθοκλέους (72′ Κυζερίδης), Γκλούστσεβιτς (80′ Κούτσης).

Προτεινόμενα Άρθρα