Δευτεραθλητής Ευρώπης ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ (vids)

από AllAboutARIS

Δευτεραθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας που διεξάγεται στο Ζέγκεντ

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, ξεκίνησε τον αγώνα του πολύ καλά, βγαίνοντας μπροστά και προσπερνώντας τους αντιπάλους του με σκοπό να δημιουργήσει διαφορά. Ο Γερμανός Ζέιλντερ και ο Δανός Νίλσεν φάνηκαν πολύ πιεστικοί όμως ο Έλληνας πρωταθλητής κρατούσε το προβάδισμά του. Ο Ζέιλντερ απειλούσε τον Ντούσκο, κάνοντας περάσματα μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά τον Έλληνα ενώ περίπου στα 790 μέτρα τον έφτασε και έπειτα “έτρεχαν” μαζί, με την πρωτιά να εναλάσσεται ανάμεσά τους. Ο Ζέιλντερ πέρασε πρώτος στα 1000μ, με τον Ντούσκο να ακολουθεί κατά πόδας έχοντας απόσταση μόλις 3 δευτερολέπτων. Οι δυο τους είχαν αφήσει αρκετά πίσω τους τον τρίτο, τον Δανό Νίλσεν και μάχονταν μεταξύ τους για το χρυσό.

 

Ο Γερμανός άρχισε να ανοίγει τη διαφορά του από τον Ντούσκο, αφήνοντας στα 1500μ τον Ντούσκο δεύτερο με διαφορά περίπου 8 δευτερολέπτων (11 μέτρα). Στα τελευταία μέτρα ο Ντούσκος έδωσε ό,τι είχε, προσπαθώντας να “πιάσει” τον Ζέιλντερ όμως ο Γερμανός φάνηκε πιο δυνατός και τερμάτισε πρώτος (7:38.47) υποχρεώνοντας έτσι τον Έλληνα κωπηλάτη στη δεύτερη θέση με 07:41.36.

Ο Ντούσκος έκανε πιο πλούσια τη συλλογή των μεταλλίων του με αυτό το αργυρό μετάλλιο και έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου πηγαίνει ως ο κάτοχος του τίτλου.

Παράλληλα, οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίκος Χωλόπουλος στο διπλό σκιφ ανδρών αγωνίστηκαν στον Α τελικό και κατάφεραν να τερματίσουν στην έκτη θέση με χρόνο 07:30.70. Νικητές του αγώνα ήταν οι Ρουμάνοι Αντρέι Σεμπαστιάν Κορνέα και Μαριάν Ενακέ με 06:44.55.

Προτεινόμενα Άρθρα