Ελλάδα – Νότια Αφρική 24-2: Εξαιρετική εμφάνιση και ξεκίνημα με το… δεξί στο Παγκόσμιο

από AllAboutARIS

Σπουδαία πρεμιέρα για την Εθνική Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης της Φουκουόκα!
Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου επικράτησε με το εντυπωσιακό 24-2 επί της Νότιας Αφρικής στο πρώτο παιχνίδι του τρίτου ομίλου και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στην αναμέτρηση με την Αργεντινή την ερχόμενη Τρίτη (18/07, 07:30), ενώ δεδομένα, τα ξημερώματα της της Πέμπτης (20/07, 04:30 ώρα Ελλάδας) θα κριθεί η πρωτιά στον όμιλο απέναντι στην Ιταλία.
Στα του αγώνα, η Εθνική προηγήθηκε με 4-0 στο ξεκίνημα και τότε δέχθηκε το πρώτο της γκολ, ενώ στη συνέχεια «έτρεξε» ένα σερί 7-0 για να ξανά δεχτεί τέρμα από τη Νότια Αφρική, με το 13-2 να είναι το σκορ στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα επέβαλλε την ανωτερότητά της και δεν άφησε την αντίπαλό της να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.
Στην τρίτη περίοδο η Εθνική πέτυχε έξι ακόμη γκολ κάνοντας το 19-2, ενώ στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου σημείωσαν πέντε επιπλέον γκολ και διαμόρφωσαν το τελικό 24-2.
Η Ελευθερία Πλευρίτου ήταν η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με τέσσερα γκολ και αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του αγώνα.
Τα οκτάλεπτα: 7-1, 6-1, 6-0, 5-0
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου (6/8 αποκρούσεις), Ελευθερία Πλευρίτου 4, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Νίνου 3, Τριχά 3, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Φουντωτού 4, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου.
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (Νίκολα Μπάρετ): Μάρτινς, Μακντόναλντ, Θόρντον-Ντιμπ, Μοτάου, Σιλένο 1, Μίλερ, Τζένουαρι, Ζόντο 1, Βέρφιλντ, ΜακΛίοντ, Μίτσαμ, Τόμπσον, Γκάντο.

Προτεινόμενα Άρθρα