Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου: Η Ολίβια Φωτοπούλου με την καλύτερη κούρσα της σεζόν στα ημιτελικά (vid)

από AllAboutARIS

Η Ολίβια Φωτοπούλου, στην 4η παρουσία της στη Κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση στίβου κλήθηκε στην κούρσα των 100 μέτρων, το λεγόμενο «κατοστάρι», να καταγράψει χρόνο ο οποίος θα την τοποθετήσει στην πρώτη 14άδα, έτσι ώστε να βρεθεί 100% στην 24αδα των ημιτελικών. Η Ολίβια τοποθετήθηκε στο πρώτο από τα 3 προκριματικά γκρουπ και έτρεξε από τον 8ο διάδρομο.

Με ατομικό ρεκόρ στα 11.25΄ και καλύτερη επίδοση της σεζόν στα 11.34΄ κυνηγούσε έναν ανάλογο (ή και γιατί όχι καλύτερο) χρόνο για να προχωρήσει στο αγώνισμα. Στη πρώτη κούρσα της λοιπόν, η Φωτοπούλου ολοκλήρωσε σε χρόνο 11,27΄ ,(κάνοντας ακριβώς αυτό που προαναφέραμε), ο οποίος την κατέταξε στην 3η θέση. Επρόκειτο για την καλύτερη επίδοσή της στη φετινή σεζόν, μια κούρσα που παρά τα υπόλοιπα αποτελέσματα, την τοποθετούσε μια ανάσα από την ημιτελική φάση. Κάτι που έγινε και δίχως να αγχωθεί η Κύπρια πρωταθλήτρια, καθώς η έκβαση των υπολοίπων αγώνων την «έριξε» στην 6η θέση. Έτσι δόθηκε ραντεβού για τον μεγάλο ημιτελικό.

Αναφορά πρέπει να κάνουμε και στην σπουδαία επίδοση της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου, η οποία κατετάγει πρώτη στο δικό της γκρουπ με 11.21 (ατομικό ρεκόρ) και τρίτη στη συνολική κατάταξη.

 

Προτεινόμενα Άρθρα