Η πρώτη παράσταση της Ελίνας Τζένγκο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Τόκιο στέφθηκε με επιτυχία. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 ρίχτηκε το απόγευμα της Παρασκευής (19/9) στη μάχη του β’ προκριματικού γκρουπ του ακοντισμού και με βολή στα 61,31 μέτρα προκρίθηκε -ως 11η από τις 12 καλύτερες αθλήτριες των προκριματικών- στον τελικο του αγωνίσματος.
Αυτός θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 15:05 ώρα Ελλάδας, με την 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια να αισιοδοξεί πως μπορεί να φορέσει ένα μετάλλιο στο στήθος της, έχοντας φέτος 64,90 μέτρα και συνολικά τέσσερις αγώνες που έχει εκτοξεύσει το ακόντιό της πάνω από τα 64 μέτρα.
Η Τζένγκο έριξε την πρώτη βολή της στα 59,76 μέτρα και στη δεύτερη βολή ξεπέρασε τα 60 μέτρα ρίχνοντας το ακόντιο στα 61,10 μέτρα, με την τρίτη βολή της να είναι στα 61,31 μέτρα και να την στέλνει στον τελικό με την 11η καλύτερη επίδοση στα δύο προκριματικά γκρουπ.