Αρνάλντι – Τσιτσιπάς 1-3: Ο Στέφανος καθάρισε με ανατροπή τον Ιταλό και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Roland Garros

από AllAboutARIS

Την τέταρτή του πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros τα τελευταία πέντε χρόνια πανηγυρίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.9).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε αρκετά να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Ματέο Αρνάλντι, με το σημείο κλειδί της νίκης του Στέφανου με 3-1 σετ (3-6, 7-6, 6-2, 6-2) να είναι η μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο σετ.

Πλέον ο Τσιτσιπάς περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, με τον Κάρλος Αλκαράθ να είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στον Φελίξ Οζέ Αλιασίμ.

Το ματς

Με ράλι ξεκίνησε το πρώτο game, με τον Ιταλό να σβήνει τρία break point του Τσιτσιπά και τελικά να κάνει το 1-0.

Ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Έλληνα τενίστα, έκανε break και με τρία σερί games πήρε προβάδισμα με 4-1. Ο Τσιτσιπάς μείωσε αρχικά, όμως ο Ιταλός έκανε το 5-2. Ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του κι έμεινε στο σετ, όμως ο Αρντάλντι στο επόμενο game έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε δύο φορές την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του στο 2ο game, με τον Αρνάλντι να σβήνει δύο break point και το ματς να έρχεται στα ίσια με 1-1.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, ωστόσο ο Αρνάλντι με break έκανε το 5-3. Ο Τσιτσιπάς με δύο κερδισμένα games, και παίρνοντας πίσω το break, ισοφάρισε σε 5-5. Μάλιστα, ο Έλληνας τενίστας το γύρισε και με 5-7 πήρε το δεύτερο σετ.

Με break μπήκε στο 3ο σετ ο Τσιτσιπάς, για να το επαναλάβει ξανά στο πέμπτο game και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κράτησε το δικό του σερβίς να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες το τρίτο σετ (6-2 games) και να πάρει προβάδισμα στο ματς.

Ο Στέφανος ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του, με τον Αρνάλντι να φαίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου σετ και έπειτα ότι έχει χάσει τη συγκέντρωσή του, αφού τίποτα δεν του έβγαινε πλέον.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έτρεξε ένα σερί 4-0 games με break στο πρώτο και στο τρίτο. Στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα, χωρίς ωστόσο να χαλαρώσει, κέρδισε τα δύο game που χρειαζόταν και ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανατροπή για να προκριθεί για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στα προημιτελικά του Roland Garros.

 

Προτεινόμενα Άρθρα