Νο.1 ο Αλκαράθ, Νο.2 ο Μεντβέντεφ – Σταθερά στο Top 5 o Tσιτσιπάς

από AllAboutARIS

Με τη συμμετοχή του στο Masters της Ρώμης ο Κάρλος Αλκαράθ επέστρεψε στο Νο.1 του κόσμου, ενώ ο θριαμβευτής της ιταλικής πρωτεύουσας Ντανίλ Μεντβέντεφ σκαρφάλωσε στο Νο.2, με αποτέλεσμα να πέσει στο Νο.3 ο Νόβακ Τζόκοβιτς (-2) ανήμερα των γενεθλίων του!

Αυτό σημαίνει ότι ο Νόλε, ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τίτλο στο Παρίσι, μπορεί να συναντήσει τον Ισπανό ή τον Ρώσο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Θα έχει, φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και πού θα προσγειωθεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είναι και αυτή την εβδομάδα στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά έχασε μια καλή ευκαιρία να πάει στο Νο.4 και να έχει πιο βατό «μονοπάτι» στο χωμάτινο σλαμ.

Για την ώρα, πάντως, παρέμεινε πάνω από τον Χόλγκερ Ρούνε, που έφτασε στον τελικό της Ρώμης και σημείωσε career high, ανεβαίνοντας στο Νο.6

Η κλήρωση του Roland Garros θα γίνει την προσεχή Πέμπτη (25/5).

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, career high σημείωσε η Ελένα Ριμπάκινα, που έκανε άλμα δύο θέσεων και πέρασε στο Νο.4 του κόσμου. Η Ίγκα Σβιόντεκ συνεχίζει στο Νο.1 για 60η διαδοχική εβδομάδα, ωστόσο έχει να υπερασπιστεί τον τίτλο στο Παρίσι.

Σταθερή είναι και η Μαρία Σάκκαρη, που παραμένει στο Νο.8 της λίστας.

Προτεινόμενα Άρθρα