Τένις: Καταγγελίες για καταχρηστική συμπεριφορά προπονητών σε τενίστριες

από AllAboutARIS

Η Telegraph αποκάλυψε πως στο γυναικείο τένις υπάρχει προβληματισμός από περιστατικά αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς προπονητών προς τενίστριες.

Δύο προπονητές του τένις αποκάλυψαν στην Telegraph πως πίσω από τα φώτα των court υπάρχουν προβλήματα και μάλιστα με αντιεπαγγελματική συμπεριφορά συναδέλφων τους.

«Υπήρχαν και στο παρελθόν περιπτώσεις καταχρηστικής σχέσης μεταξύ προπονητή και παίκτριας, όμως το πρόβλημα τώρα είναι μεγαλύτερο και βλέπεις προπονητές να ξεπερνούν τα όρια με κάθε παίκτρια που συνεργάζονται. Από τότε που τα χρηματικά έπαθλα ανέβηκαν και τα κορίτσια είχαν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν ακριβούς προπονητές, έχει γίνει κάτι σαν τάση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σλοβάκος προπονητής Βλάντιμιρ Πλάτενικ, πρώην προπονητής της Κασάτκινα.

Για παρόμοια περιστατικά μίλησε και ο Μαρκ Λουσέρο, πρώην προπονητές των Ρίσκε και Ρότζερς.

«Υπάρχουν ξεκάθαρα κάποιοι κακοί προπονητές που καταχράζονται τη δύναμη που έχουν πάνω σ’ αυτούς τους παίκτες, είτε υπονομεύοντάς τους διανοητικά, είτε συνάπτοντας μαζί τους σχέσεις που ξεπερνούν τα αποδεκτά όρια. Οι παίκτριες πάντα είναι νεότερες, μερικές απ’ αυτές είναι έφηβες και ακόμα μεγαλώνουν. Η δυναμική ισχύος είναι πολύ ανισορροπημένη. Αυτό μπορεί να φέρει τραύματα που θα μείνουν για χρόνια» είπε. Η WTA ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος.

Προτεινόμενα Άρθρα