Τα σερί που καλείται να σπάσει ο Τσιτσιπάς στον τελικό της Αστάνα

από AllAboutARIS

Παρότι η φετινή σεζόν ήταν λίγο… περίεργη για τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο.7), ο 35χρονος Σέρβος εξακολουθεί να είναι δύναμη και ίσως ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης όλων των εποχών.

Αυτές τις μέρες, μάλιστα, ίσως και γιατί είναι πιο φρέσκος λόγω των λίγων αγώνων που έχει δώσει φέτος (είναι ανεμβολίαστος, βλέπετε), απλά… οργιάζει. Χθες, πάντως, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ τον έφτασε στα όριά του και θα μπορούσε να του βάλει φρένο, παρόλο που τραυματίστηκε στο τάι μπρέικ του δεύτερου σετ (και στη συνέχεια εγκατέλειψε).

Σήμερα, λοιπόν, είναι η σειρά του Στεφ να επιχειρήσει το «στοπ» στον κάτοχο 21 Grand Slam τίτλων, που μετράει 15 σερί νίκες, έχοντας πανηγυρίσει τους τίτλους στο Wimbledon και το Τελ Αβίβ.

Ο Τσιτσιπάς, όμως, καλείται να σπάσει και το σερί ηττών που έχει από τον Τζόκοβιτς: μπορεί να τον έχει νικήσει δύο φορές και το συνολικό head to head να είναι 7-2 υπέρ του Νόλε, όμως ο τενίστας από το Βελιγράδι έχει επικρατήσει και στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις τους.

Εκτός των άλλων, έχουν συναντηθεί σε τέσσερις τελικούς (Ρώμη 2022, Roland Garros 2021, Ντουμπάι 2020 και Μαδρίτη 2019) και ο Τζόκοβιτς δεν έχει χάσει ποτέ! Οι νίκες του Στεφ σημειώθηκαν στη Σανγκάη το 2019 και στο (μαγικό) Τορόντο το 2018.

Το πιο «βαρύ» σερί, όμως, που θα πρέπει να σπάσει ο Στεφ έχει να κάνει μόνο με τον ίδιο του τον εαυτό… Μιλάμε, φυσικά, για το αρνητικό ρεκόρ του σε τελικούς ATP 500, καθώς σε οκτώ αγώνες έχει ισάριθμες ήττες!

Όλα τα σερί, ωστόσο, κάποτε σταματούν, έτσι δεν είναι;

Προτεινόμενα Άρθρα