Τζόκοβιτς: Εξαιρετικός Νόλε, προκρίθηκε στον τελικό της Αδελαΐδας

από AllAboutARIS

Πραγματοποιώντας ονειρεμένη εμφάνιση, ο Νόβακ Τζοκοβιτς κέρδισε 2-0 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της νέας χρονιάς.

Οι δύο τοπ τενίστες, αναμετρήθηκαν στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Adelaide International 1 με τον Σέρβο πρωταθλητή να επικρατεί 6-3, 6-4 σε 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα.

Το Νο1 του ταμπλό, αν και φάνηκε να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού προς το τέλος του εναρκτήριου σετ, πιάνοντας το δικέφαλο του αριστερού του ποδιού, γεγονός που χλεύασε λίγο αργότερα ο Μεντβέντεφ, κατάφερε να ξεπεράσει όλα εμπόδια που του έβαλε ο Ρώσος, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη.

Αυτή ήταν η 9η νίκη του Νόλε σε 13 αναμετρήσεις με τον Μεντβέντεφ και σίγουρα ήταν μια δυνατή δήλωση ενόψει του Australian Open που ξεκινάει σε 9 ημέρες στη Μελβούρνη.

Στον τελικό της Αδελαΐδας, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Κόρντα που νωρίτερα κέρδισε 7-6(5), 1-0 τον τραυματία Γιοσιχίτο Νισιόκα.

Αυτός είναι ο 131ος τελικός καριέρας για τον 35χρονο από το Βελιγράδι, διεκδικώντας τον 92ο τίτλο της καριέρας του.

Ο Τζόκοβιτς δεν δέχθηκε break στο σερβίς του αφού έσωσε και τα τρία break points του Μεντβέντεφ (ένα στο 1ο και δύο στο 2ο σετ) όντας εξαιρετικός από τη γραμμή του σερβίς ενώ πέτυχε από ένα break σε κάθε σετ για να φτάσει με έλεγχο στην τελική επικράτηση.

Ο Σέρβος πήρε ιατρικό time out στο 5-2 του πρώτου σετ, λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό πόδι με τον Μεντβέντεφ να χλευάζει τον αντίπαλό του στο 2ο σετ, υποκρινόμενος τραυματισμό και χαμογελώντας στο box του.

Προτεινόμενα Άρθρα