Τσιτσιπάς: «Δεν είναι λίγοι οι δέκα τίτλοι»

από AllAboutARIS

Αρχικά αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει φέρει στη ζωή του η πανδημία. «Φυσικά και δεν είναι εύκολο, αλλά δεδομένου του πόσοι άνθρωποι έχουν υποφέρει απ’ αυτή την πανδημία, εμείς δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε. Περισσότερο με έχουν δυσκολέψει οι περιορισμοί, τα τεστ… όπως είπα όμως και πριν είμαστε προνομιούχοι, επειδή μπορούμε να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και να παίζουμε τένις».

Και πρόσθεσε: «Μου αρέσει να εξερευνώ τα μέρη που ταξιδεύω, μου μαθαίνει νέα πράγματα και με ψυχαγωγεί. Λένε ότι τα ταξίδια είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε την ίδια ελευθερία στο να κινηθούμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Μίλησε και για τα social media, στα οποία είναι πολύ ενεργός, αλλά παράλληλα κάνει και ορισμένα διαλείμματα. «Κάποιες φορές είναι καλό ένα διάλειμμα από τα social media, για να μην κυριεύσουν όλη σου τη ζωή. Φυσικά τώρα έχουν ήδη γίνει μια καθημερινότητα, αλλά πρέπει να βρεις την κατάλληλη ισορροπία».

Απάντησε και σε όσους θεωρούν ότι δεν έχει πετύχει ακόμα πολλά στην καριέρα του. «Είμαι μόνο 23 χρονών και παίζω συνεχώς στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου, με όλους τους καλύτερους παίκτες, οπότε δεν νομίζω πως οι δέκα τίτλοι (μετρώντας και το Next Gen Finals) είναι λίγοι».

Όσο για την απόσταση της γενιάς του με τους Big 3; «Πιστεύω πως πλησιάζουμε όλο και περισσότερο. Φυσικά ήταν η καλύτερη γενιά στην ιστορία του αθλήματος, οπότε δεν είναι εύκολο για μας να κάνουμε το breakthrough, αλλά εκείνοι είναι που μας έχουν βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι παίκτες και να ανεβούμε επίπεδο».

Έκανε, τέλος, και ένα σχόλιο για τη νεότερη γενιά: «Κατά τη γνώμη μου, ο Sinner και ο Alcaraz είναι λίγο μπροστά από τους υπόλοιπους, αλλά υπάρχουν πολλοί καλοί νέοι παίκτες στο tour. Το τένις έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X