Davis Cup: Σφράγισε τη θέση της Ελλάδας στο World Group 1 ο Τσιτσιπάς (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη της Ελλάδας επί του Μεξικού στο μεταξύ τους tie για τα play-offs του World Group 1 του Davis Cup.

Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου Tae Kwon Do στο Φάληρο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 7-5) του Ροντρίγκο Πατσέκο Μέντες, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 και «σφραγίζοντας» τη θέση της ομάδας στο World Group 1.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι Ελλάδα-Μεξικό ξεκίνησε το Σάββατο (7/2), με την ήττα του Στέφανου Σακελλαρίδη από τον Πατσέκο Μέντες. Ο Τσιτσιπάς νίκησε στη συνέχεια τον Άλαν Μαγαδάν και μία μέρα αργότερα, οι Τσιτσιπάς/Σακελλαρίδης επικράτησαν στο διπλό των Πασέκο Μέντες/Μανταγκάν, πριν «κλείσει» τον αγώνα ο «Στεφ».

Κάπως έτσι, η Ελλάδα θα παίξει τον Σεπτέμβριο του 2026 στο World Group 1 και θα διεκδικήσει γι’ ακόμη μία φορά μία θέση στους Qualifiers του Davis Cup, κάτι που δεν κατάφερε να πετύχει στις προηγούμενες προσπάθειές της.

Για να δείτε το βίντεο πρέπει να απενεργοποιήσετε το adblock

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του tie:

Σάββατο

Στέφανος Σακελλαρίδης-Ροδρίγο Πατσέκο Μέντες 1-2 σετ Στέφανος Τσιτσιπάς-Άλαν Μαγαδάν 2-0 σετ

Κυριακή

Σακελλαρίδης/Τσιτσιπάς-Πατσέκο Μέντες/Άλεξ Ερνάντες 2-0 σετ Τσιτσιπάς-Πατσέκο Μέντες 2-0 σετ

H Παρί 1-0 την Μαρσέιγ με Ντεμπελέ (vid)
Προηγούμενο άρθρο H Παρί 1-0 την Μαρσέιγ με Ντεμπελέ (vid)
Επόμενο άρθρο Survivor – Αθηναίοι: «Δεν μας σεβάστηκαν καθόλου» (vid)
Survivor – Αθηναίοι: «Δεν μας σεβάστηκαν καθόλου» (vid)