Ντίνος Αγγελίδης: Οι τίτλοι και το… ξύλο (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ντίνος Αγγελίδης είναι ένας από τους λίγους παίκτες που συνέδεσαν την αυτοκρατορία του ΑΡΗ με την επόμενη μέρα της ομάδας.

Το άλλοτε μεγάλο ταλέντο το ελληνικού μπάσκετ έκλεισε χθες 51 χρόνια ζωής, μεγάλο μέρος των οποίων πέρασε φορώντας τα “κιτρινόμαυρα”, με ουκ ολίγα σημεία αναφοράς! 

Ο Αγγελίδης γεννήθηκε στην Βιέννη, στις 5 Απριλίου του 1969 (η μητέρα του ήταν από την Αυστρία). Εκεί ασχολήθηκε αρχικά με τον στίβο και την ενόργανη γυμναστική αλλά όταν μετακόμισαν στην Ελλάδα τον κέρδισε το μπάσκετ. 

Το μεγάλο “μπαμ” έγινε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 με τον Σπόρτινγκ, λαμβάνοντας μέρος μέχρι και στο Ευρωμπάσκετ του ’89 σε ηλικία μόλις 20 ετών. Και έναν χρόνο μετά άνοιξε το πιο σημαντικό κεφάλαιο της επαγγελματικής του καριέρας. 

Οι μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ διεκδικούν την υπογραφή του, ανηφορίζοντας τελικά στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΑΡΗ. Χωρίς να περιμένει τότε ότι θα φορέσει τα κιτρινόμαυρα για εννέα συνεχόμενα χρόνια. 

Σε αυτά τα εννιά χρόνια δεν πέτυχε λίγα. Ένα πρωτάθλημα (1990-91), δύο Κύπελλα (1992, 1998), δύο ευρωπαϊκά (1993, 1997) και ουκ ολίγα περιστατικά που είχαν κουβέντα και… ξύλο. 

*Τον Μάρτιο του 1996 έλαβε χώρα το γνωστό επεισόδιο με τον Χάρολντ Έλις, τον οποίο χτύπησε με γροθιά. 

*Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο… έπαιξε ξύλο με τον Γκάρι Αλέξάντερ της Μπεσίκτας στο Παλέ. 

*Μία σεζόν νωρίτερα ο ΑΡΗΣ κερδίζει τον ΠΑΟΚ (64-63) με δικό του καλάθι στην λήξη, πανηγυρίζοντας έξαλλα. 

Ο αιώνιος αντίπαλος του ΑΡΗ ήταν και ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του (1999-00) ενώ έκλεισε την καριέρα του στην Δάφνη. 

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες ιστορίες που δεν έχουν γίνει γνωστές ή δεν θα γίνουν ποτέ. Σίγουρα όμως πρόκειται για έναν παίκτη που έγραψε την δική του ιστορία με τα κιτρινόμαυρα.

Προτεινόμενα Άρθρα