Αναμονή και προεργασία για το δύσκολο "αύριο"

από Αντώνης Γκάτζιος

Σε κατάσταση αναμονής αλλά και προεργασίας βρίσκονται άπαντες στον ΑΡΗ.

Στην ΚΑΕ περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με την τύχη του φετινού πρωταθλήματος. Το σύνολο των ΚΑΕ αποφάσισε τη λήξη της σεζόν, ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι έχει στα χέρια του τη σχετική πρόταση του ΕΣΑΚΕ και ουσιαστικά αναζητεί, μαζί με τους φορείς, τη φόρμουλα για τον τρόπο που θα πέσει η φετινή αυλαία.

Την ίδια ώρα, τόσο η πλειοψηφία των ΚΑΕ, όσο και η Πολιτεία με την ΕΟΚ, τάσσονται υπέρ της (λογικής) άποψης να μην υπάρξει υποβιβασμός ομάδων για ένα πρωτάθλημα που ήθελε έξι αγωνιστικές για να τελειώσει, με τα πάντα να είναι ρευστά, και διακόπτεται λόγω ανωτέρας βίας.

Οι παίκτες

Στον ΑΡΗ περιμένουν και στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι παίκτες. Οι Έλληνες βρίσκονται στα σπίτια τους και ακολουθούν το πρόγραμμα που τους ανατέθηκε, ενώ οι ξένοι είναι στις πατρίδες τους και περιμένουν νεότερα. Οι ίδιοι επικοινώνησαν με την ΚΑΕ για να πληροφορηθούν τι θα ισχύσει με την άδεια που πήραν και πότε είναι πιθανό να επιστρέψουν, κάτι που δείχνει ότι δεν παρουσιάζονται σημάδια… αποσύνθεσης όπως σε άλλες ομάδες.

Δε θα ξαναγίνει το ίδιο λάθος

Στην ΚΑΕ, έχοντας πάρει το μήνυμα ότι για φέτος όλα τελειώνουν κάπου εδώ, κάνουν ήδη σκέψεις για την “επόμενη μέρα”. Θα είναι δις εξαμαρτείν αν ο ΑΡΗΣ την πατήσει όπως πέρυσι, όπου πέρασε ένα καλοκαίρι σαν… νερό και όλα έγιναν την τελευταία στιγμή και η διοίκηση της ΚΑΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να κάνει το ίδιο λάθος.

Βέβαια, στην παρούσα φάση είναι όλα ρευστά. Παραμένει άγνωστο πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας, ενώ το χτύπημα για την Ελλάδα στον οικονομικό τομέα αναμένεται δυνατό. Κάτι που, φυσικά, θα επηρεάσει και το χώρο του μπάσκετ ο οποίος ήδη έχει προβλήματα.

Το θέμα των μετοχών

Στο όριο του δυνατού, λοιπόν, γίνονται οι σκέψεις για το μέλλον στον ΑΡΗ. Ένα θέμα που αναμένεται να έχει σύντομα εξελίξεις είναι αυτό των μετοχών, με τον Α.Σ. να επικοινωνεί εκ νέου με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γουλιέλμο, για να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του τελευταίου. Αυτό θα φανεί από το αν θα δεχτεί να παραχωρήσει το 90% που κατέχει σε εννέα ή δέκα μεσεγγυούχους, ώστε να μην υπάρχει η ερμαφρόδιτη κατάσταση με έναν ανενεργό μεγαλομέτοχο και οι όποιες συζητήσεις (υπάρχουν ή προκύψουν) με ενδιαφερόμενο για την ΚΑΕ να γίνουν ομαλά.

Καθημερινή αναζήτηση

Από την άλλη, ο Σάββας Καμπερίδης, όπως και η πλειοψηφία των κόουτς της Basket League, κάνει μία προεργασία για την επόμενη σεζόν, ειδικά στο κομμάτι των ξένων παικτών. Είναι δεδομένο ότι η αναζήτηση είναι καθημερινή, αυτό άλλωστε είναι ένα κομμάτι που ο κόουτς του ΑΡΗ ξέρει πολύ καλά από την εποχή που διατελούσε ασίσταντ κόουτς.

Όλα τα παραπάνω, εν αναμονή των οριστικών εξελίξεων και στο χώρο του μπάσκετ. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα επηρεάσουν όλο το οικοδόμημα του αθλήματος. Και στον ΑΡΗ θέλουν να είναι έτοιμοι για ό,τι αποφασιστεί, αφού δεν πρέπει να λησμονείται ότι έχει πέσει στο τραπέζι η θέσπιση πιο “σκληρών” μέτρων για να αποφευχθούν τα φαινόμενα εκφυλισμού του πρωταθλήματος.  

Προτεινόμενα Άρθρα