"Δεν γίνεται Κύπελλο χωρίς πρωτάθλημα"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στον… αστερισμό της επόμενης μέρας και του πιθανού ενδεχόμενου της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Το σενάριο αυτό βρίσκει αρκετούς υποστηρικτές, όπως φάνηκε στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη. Ανάμεσα σε αυτούς και ο ΑΡΗΣ.

Η τελική απόφαση φαίνεται ότι θα παρθεί λίγο πριν τις 24 Απριλίου -μέχρι τότε είναι η παράταση αναστολής του πρωταθλήματος- ανάλογα με τα δεδομένα της χώρας λόγω κορωνοϊού αλλά και τί θα γίνει με την UEFA. 

Το ερώτημα όμως που γεννήθηκε χθες ήταν τί μέλλει γενέσθαι με τον θεσμό του Κυπέλλου εάν οδηγηθούμε σε οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. 

Το AllAboutARIS επικοινώνησε με τον υπεύθυνο επιτροπής Κυπέλλου, Μάνο Γαβριηλίδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι εφόσον το πρωτάθλημα διακοπεί οριστικά, το ίδιο θα γίνει και με τον θεσμό του Κυπέλλου εάν θα προκύψει κάτι μέσα στο επόμενο διάστημα. 

Ναι μεν πρόκειται για διαφορετική διοργάνωση που υπάγεται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αλλά “δεν μπορούμε να πούμε τις ομάδες να προετοιμαστούν μόνο για το Κύπελλο”, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γαβριηλίδης. 

Σε μία εποχή βέβαια που όλα αλλάζουν λόγω της όλης κατάστασης, τίποτα δεν μπορεί να θερωρηθεί απόλυτα δεδομένο. Με τα τωρινά δεδομένα όμως, εάν η Super League διακοπεί οριστικά τότε θα συμπαρασύρει και το Κύπελλο. 

Μένει να φανεί στο επόμενο διάστημα εάν κάτι τέτοιο θα οριστικοποιηθεί ή θα προκύψει κάποιο διαφορετικό σκεπτικό πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Προτεινόμενα Άρθρα