"Μεγάλο στοίχημα να κρατήσουμε τους παίκτες σε καλό επίπεδο"

από AllAboutARIS

Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση και το πρόγραμμα που έχουν αναθέσει στους παίκτες ώστε να παραμείνουν σε καλό ρυθμό ανέλυσε στην εκπομπή AllaboutARIS ON AIR του Libero 107.4 ο γυμναστής του ΑΡΗ, Λάζαρος Βαρδάκης.

Ο άνθρωπος του τεχνικού team των κιτρινόμαυρων μίλησε για τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και το έργο που έχει επωμιστεί για την καλύτερη προετοιμασία των παικτών εκτός γηπέδου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και είναι πολύ θετικό αυτό, οι παίκτες βγάζουν δοτικότητα και αρκετή διάθεση, στις συμβουλές των ανθρώπων της ομάδας. Σημείωσε δε, ότι αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τους ίδιους να κρατήσουν τους παίκτες σε καλό ρυθμό ενώ υπογράμμισε παράλληλα ότι η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς για την όσο πιο γίνεται ομαλότερη μετάβαση των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο.

Αναλυτικά ο Λάζαρος Βαρδάκης δήλωσε στην εκπομπή AllaboutARIS ON AIR:

Αρχικά είπε: “Εύχομαι όλοι να έχουν την υγεία τους που είναι το σημαντικότερο αυτή την περίοδο.”

Για το πότε προορίζεται η επιστροφή στο γήπεδο: “Διαβάζω και εγώ κάποια σενάρια, δεν έχουμε κάτι επίσημο, δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αναμένουμε και εμείς. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τους παίκτες σε ένα καλό επίπεδο.

Από την ομαδική προπόνηση, έχουμε περάσει στην ατομική, δηλαδή σε ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι δύσκολη κατάσταση αλλά έχουμε βρει λύσεις με τους παίκτες οι οποίοι είναι πολύ επικοινωνιακοί, δοτικοί και υπάρχει αρκετή διάθεση. Προσπαθούμε όμως και ψυχολογικά να στηρίξουμε τους παίκτες μας εκτός από το πρόγραμμα που θα παραδώσουμε. Κάποιοι είναι χωρίς την οικογένειά τους εδώ, οπότε είναι σημαντικό να λειτουργήσουμε και με αυτό τον ρόλο γι’αυτούς.”

Για το πρόγραμμα προπόνησης: “Κάθε δύο εβδομάδες βγαίνει ένα πρόγραμμα για να διατηρήσουμε τους παίκτες σε μια καλή φυσική κατάσταση. Το βασικό πρόγραμμα είναι κοινό, εκτός από κάποιες εξειδικεύσεις σε παίκτες που δεν θέλουν να βγουν καθόλου από το σπίτι, το οποίο είναι και σεβαστό, οπότε διαμορφώνεται ανάλογα. Υπάρχει πρόγραμμα για το σπίτι και πρόγραμμα για την ύπαιθρο. Τους καθοδηγώ καθημερινά. Η προπόνηση περιλαμβάνει ένα γεμάτο δίωρο για την ύπαιθρο και περίπου στη μία ώρα για το σπίτι. Παράλληλα υπάρχει και η καθοδήγηση από τον γιατρό μας με τους παίκτες να προστατεύονται όσο μπορούν αν και είναι δύσκολο γι’αυτούς να παραμείνουν κλεισμένοι σπίτι γύρω από 4 τοίχους.”

Για την διατροφή: “Υπάρχει και γιαυτό μέριμνα, από τον διατροφολόγο της ομάδας.”

Και πρόσθεσε: “Όλοι οι παίκτες δείχνουν έναν επαγγελματισμό από την πλευρά τους. Και υπάρχουν και ωραία πειράγματα μεταξύ τους.”

Για την επιστροφή στις προπονήσεις και το πόσο θα επηρεαστούν: “Πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν. Πρώτον σε τι εντάσεις προπονούνται, σε τι βαθμό και σε πόσο διάστημα θα προπονηθούν στο γήπεδο. Αν υπάρξει εκκίνηση των υποχρεώσεων μέσα στον Μάιο, με βάση αυτό το σενάριο, θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο αυστηροί στα ατομικά προγράμματα. Χρειαζόμαστε περίπου προπόνηση 2 εβδομάδων στο σπίτι, και δύο στο γήπεδο για να έχουμε ένα καλό ρυθμό πριν ξεκινήσουν οι αγώνες. Όλα αυτά βάσει ερευνών. Αξιολογείται καθημερινά η κατάσταση και θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα που θα μας παρουσιάζονται.”

Για ενδεχόμενη έναρξη τον Ιούνιο και το θερμό κλίμα: “Αλλάζουν πολλά, θέλει προσαρμογή ποδοσφαιρική, χρειάζεται προπόνηση υπό αυτές τις συνθήκες. Προσαρμογή από προπονητικής πλευράς, διαχείρισης, διατροφικής κτλ.”

Και συνέχισε: “Θα επηρεαστούν όλες οι ομάδες με την επανέναρξη. Δεν ξέρουμε σε τι βαθμό. Στοίχημα μεγάλο να κρατήσουμε τους παίκτες μας σε καλό ρυθμό αυτή την περίοδο και να αξιολογήσουμε τις συνθήκες και τον χρόνο με βάση τον νέο προγραμματισμό.

Η επαναφορά στο γήπεδο θα είναι κρίσιμη, αλλάζουν τα δεδομένα οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, και να πάμε σε safe επιλογές.”

Κατέληξε λέγοντας: “Εύχομαι να γίνουν οι αγώνες των πλέι οφ με κόσμο, θα είναι το σημαντικότερο. Και επίσης να είναι όλος ο κόσμος υγιής και να ξαναβρεθούμε σύντομα στα γήπεδα.”

Προτεινόμενα Άρθρα