Καθήκον του να το επαναλάβει (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Με τον φετινό ΑΡΗ να βρίσκεται 2 ενενηντάλεπτα πριν το τρόπαιο, το AllAboutARIS κάνει αναδρομή στο κύπελλο του 1970

Ήταν 28 Ιουνίου του 1970 όταν για πρώτη φορά ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας διεξήχθει για πρώτη φορά εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ μάλιστα ήταν και ο πρώτος που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση. 

Όλη η πόλη περίμενε αυτή την στιγμή, με τον ΑΡΗ και τον Π.Α.Ο.Κ. να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Καυτανζόγλειο. Οι “Κιτρινόμαυροι” δεν είχαν μάλιστα στην διάθεση τους τον αείμνηστο Τάκη Λουκανίδη, αφού οι “ανώτερες” δυνάμεις της εποχής τον είχαν τιμωρήσει. Αυτό ήταν κάτι που πείσμωσε περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ. 

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει… από νωρίς, αφού στο γήπεδο υπήρχαν σχεδόν 50 χιλιάδες οπαδοί. Ο ΑΡΗΣ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Αλέκος Αλεξιάδης σημάδεψε τον Μανώλη Κεραμιδά, με τον Ελληνα ποδοσφαιριστή να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Το παιχνίδι ξέφυγε από το “11 εναντίον 11”, όταν οι διαιτητές ακύρωσαν δύο τέρματα του Αλέκου Αλεξιάδη και στην συνέχεια “δώρισαν” ένα πέναλτι στον ΠΑΟΚ, το οποίο έχασε ο Κούδας.

Φέτος, οι “Κιτρινόμαυροι” βρίσκονται ένα παιχνίδι πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας ως στόχο να επαναλάβουν την “χρυσή” πορεία του 1970.

ΑΡΗΣ (Τσίριτς): Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σεμερτζής (59’ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα