Φάκελος "μικροί": Οι φετινές βάσεις και η αξιοποίηση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πρωτοβουλία του Τερζή και η… λατρεία του Ένινγκ για τη nouvelle vauge.

Το μεταγραφικό ban επηρέασε τις κινήσεις του ΑΡΗ στο μεταγραφικό “παζάρι” του περασμένου Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην ενισχύσει όπως θα ήθελε πλην του Ντουρμισάι.

Παράλληλα όμως με τις μεταγραφές που… δεν έγιναν, έμεινε στάσιμο -εν μέρει- και το πρότζεκτ των “μικρών”. Πρότζεκτ το οποίο εμφανίζεται μετά από αρκετά χρόνια όσον αφορά τις συγκεκριμένες ηλικίες.

Ο ΑΡΗΣ είχε την πρόθεση να κάνει επαγγελματίες τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές τον περασμένο Ιανουάριο, έχοντας πάρει την απόφαση να τους δώσει ακόμα και ευκαιρίες σε επίσημα ματς. Δεν κατέστη δυνατό όμως η πρόθεση παραμένει για την επόμενη χρονιά. Ειδικά από την στιγμή που οι άνθρωποι της ομάδας διακρίνουν κάτι καλό σε αυτές τις ηλικίες.

Η πρωτοβουλία του Τερζή και το “κλικ” στον Ένινγκ

Ο Τόλης Τερζής πιστώνεται σε σημαντικό βαθμό την όλη έμφαση που έχει δοθεί φέτος στα τμήματα υποδομής και κυρίως στο υλικό της Κ-19. Και αυτό προέκυψε από… σπόντα!

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν ο Πασχάλης Μελισσάς αποχώρησε από την 2η ομάδα και ο Θεόδωρος Καρυπίδης επέλεξε τον Τερζή για να αναλάβει μέχρι να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση. Έτσι ο Έλληνας τεχνικός βίωσε για ένα διάστημα την καθημερινότητα της Κ-19 και απέκτησε πολύ καλή εικόνα για το υλικό.

Οταν λοιπόν στις αρχές Σεπτεμβρίου ανάγκαστηκε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την πρώτη ομάδα ως υπηρεσιακός, δεν… έριξε μαύρη πέτρα στους “μικρούς”. Το αντίθετο μάλιστα.

Εκείνη την περίοδο με δική του απόφαση άρχισαν να λαμβάνουν ενεργά μέρος στις προπονήσεις των “μεγάλων” οι πρώτοι παίκτες της Κ-19. Οχι φυσικά για να συμπληρωνούν, αλλά για να δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο και να φανεί εάν σταδιακά θα “μπολιαστούν” σε αυτό το επίπεδο.

Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε μετά και την έλευση του Μίχαελ Ένινγκ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Γερμανός αποτελεί λάτρη αυτών των ηλικιών. Αφού διαπίστωσε ότι όντως το υλικό είναι καλό, έδωσε το “οκ” για την παρουσία των “μικρών” στις προπονήσεις αλλά και την αύξησή τους. Σε σημείο γκρουπ των εννέα να ακολουθούν το πρόγραμμα της πρώτης ομάδες κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Μέσα από αυτήν την διαδικασία προέκυψαν οι Μαρμαρίδης-Σενγκέργκης, οι οποίοι παρουσιάζουν την μεγαλύτερη βελτίωση σε αυτούς τους μήνες. Για αυτό και ο δεύτερος υπολογιζόταν ακόμα και για βασικός στον επαναληπτικό Κυπέλλου με την Ξάνθη ή στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο, πριν προκύψει το ban των μεταγραφών.

Ο Τερζής είναι αυτός που έχει πάρει το ελεύθερο από τον Ένινγκ να αποφασίζει και να διαχειρίζεται την ροή ποδοσφαιριστών από την Κ-19 στις προπονήσεις, έχοντας βάλει το προηγούμενο διάστημα στην εξίωση και την Κ-17 με μία-δύο περιπτώσεις παικτών, ενώ την ίδια ώρα είναι σε συχνή επαφή με τους προπονητές αλλά και τον Πάνο Αλεξιάδη.

Το… like του Καρυπίδη, ο στόχος του Χαριστέα και οι “μικροί” στην νέα σεζόν

Πολύ θετικά βλέπει το κομμάτι των “μικρών” ο Θεόδωρος Καρυπίδης. Το ερέθισμα δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με την εμφάνιση του Μαρμαρίδη στο φιλικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Ο πρόεδρος του ΑΡΗ είδε πολύ θετικά την παρουσία του “μικρού, αντιλαμβανόμενος ότι η στήριξη αυτής της διαδικασίας μπορεί να έχει αγωνιστικά αλλά και οικονομικά οφέλη για την ομάδα.

Δεν πρέπει φυσικά να λησμονούμε την μεγάλη επιθυμία και του Άγγελου Χαριστέα για την αξιοποίηση των τμημάτων υποδομής και τον ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Είναι άλλωστε ο δρόμος που κάποτε ακολούθησε ο ίδιος, έχει πολλά πράγματα στο μυαλό του και σταδιακά θέλει να τα εφαρμόσει, με καλύτερη οργάνωση και συνθήκες που απαιτούνται σε αυτό το επίπεδο.

Έτσι λοιπόν την νέα σεζόν ο ΑΡΗΣ θα κάνει αυτό που δεν κατάφερε στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν. Να αξιοποιήσει δηλαδή ό,τι καλό και έτοιμο υπάρχει από τα τμήματα υποδομής, δίνοντας έτσι σε κάποια παιδιά να έχουν ενεργό ρόλο στο ρόστερ και όχι απλά να το συμπληρώνουν. Παράλληλα με την δουλειά που θα συνεχιστεί για την βελτίωσή τους, όπως και για εκείνη όσων έρχονται από πίσω και έχουν κάτι καλό να επιδείξουν.

Προτεινόμενα Άρθρα