Προεργασία και ανοικτά μέτωπα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι δύσκολες μέρες του κορωνοϊού δίνουν στον ΑΡΗ άνεση χρόνου για να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με το επόμενο καλοκαίρι.

Βέβαια η προεργασία για την επόμενη χρονιά έχει μπει σε εφαρμογή, σταδιακά, εδώ και μήνες. Και όπου προεργασία, το συνεχές τσεκάρισμα ποδοσφαιριστών, μαζί με την πολιτική που θα ακολουθήσει η ομάδα. 

Αυτή οριοθετήθηκε μετά τους πρώτους μήνες του Άγγελου Χαριστέα, στον οποίο δεν άρεσαν τα νούμερα που είδε και φυσιολογικά αποφάσισε να… μαζέψει κάπως το μπάτζετ για την νέα σεζόν. Οχι να μειώσει φυσικά την αγωνιστική δυναμική. Άλλωστε επιλογές στυλ Βέλεθ ή Ρόουζ έχουν αποδείξει ότι με… τίμια ποσά μπορούν να γίνουν αρκετά καλές λύσεις. Μαζί φυσικά με αυτές από το πάνω ράφι που κοστίζουν κάτι παραπάνω. 

Για τον λόγο αυτό ο ΑΡΗΣ έχει ρίξει εδώ και μήνες το βάρος στην αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών, έχοντας καταλήξει πλέον ακόμα και σε τελικές επιλογές για αρκετές θέσεις -δύο με τρεις για την κάθε μία- εν όψει της νέας χρονιάς. 

Ο ΑΡΗΣ είναι έτοιμος σε αρκετά μεγάλο βαθμό, ώστε να προχωρήσει με ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού της νέας σεζόν. Μία προεργασία που όμως έχει και αστερίσκους, ανοικτά μέτωπα. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. 

Ban (ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να κλείσει ενδεχομένως και τώρα κάποιους παίκτες), η κατάληξη της σεζόν (επίτευξη των στόχων), η εκκρεμότητα με το συμβόλαιο του Ένινγκ και οι ανανεώσεις είναι ορισμένα από τα πράγματα που μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα στην πορεία. Οχι όμως σε σημείο που να διαφοροποιήσουν ριζικά το πλάνο που έχει καταρτιστεί από τον Άγγελο Χαριστέα και τα υπόλοιπα στελέχη της ομάδας. Πολύ απλά την φιλοσοφία τους

Μία φιλοσοφία, βάσει της οποίας οι “κιτρινόμαυροι” θα προσπαθήσουν -μεταξύ άλλων- να συγκροτήσουν μία πιο νεανική και πιο αθλητική ομάδα. Υπάρχει άλλωστε η πρόθεση να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας και να ερθουν παίκτες με πιο αθλητικά προσόντα, ώστε να ανέβει η ένταση της ομάδας μέσα στο γήπεδο και να βγάζει περισσότερα τρεξίματα. 

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο άλλωστε αποκτά όλο και πιο έντονα αυτό το στοιχείο, παράλληλα με την τακτική και τον συγκεκριμένο τρόπο “χτισίματος”. Κάτι που φυσικά έγκεται και στην φιλοσοφία του εκάστοτε προπονητή. 

Προτεινόμενα Άρθρα