Σκέφτονται Final-8 στο ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ

από Γιώργος Γκάτος

Η Ιταλία έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δεν λειτουργεί τίποτα στην χώρα λόγω της πανδημία του κορωνοϊού.

Έτσι και το πρωτάθλημα μπάσκετ της χώρας έχει μπει στον «πάγο», μέχρι νεοτέρας, με τις ενδείξεις να είναι ανύπαρκτες και σε αχαρτογράφητα νερά.

Σε περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες και η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα μέσα με τέλη Απριλίου, στο τραπέζι της ιταλικής ομοσπονδίας έχει πέσει η εξής ιδέα: Με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία, οι πρώτες οκτώ ομάδες να συγκεντρωθούν σε μία όσο το δυνατόν πιο ασφαλή πόλη και να παίξουν νοκ άουτ αγώνες συ στυλ final 8, με προημιτελικά, ημιτελικά και έναν τελικό για την ανάδειξη πρωταθλητή.

Την πρόταση αυτή, έκανε ο general manager της Μπρέσια, Σάντρο Σαντόρο. Ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση και άπαντες περιμένουν την ύφεση του κορωνοϊού. Πάντως, το ενδεχόμενο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, καθώς δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό, θα γίνει με τον ίδιο τρόπο, με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες του πίνακα να παίζουν final 4.

 
 

Προτεινόμενα Άρθρα