Λιθουανία: Αντιδρούν οι μπασκετμπολίστες για τους μισθούς τους

από Γιώργος Γκάτος

Αντιδρούν οι παίκτες για τους μισθούς της υπόλοιπης σεζόν.

Μετά την απόφαση της ομοσπονδίας μπάσκετ της Λιθουανίας να διακόψει το πρωτάθλημα, δίνοντας τον τίτλο στην πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ζαλγκίρις Κάουνας, έχει επιφέρει αντιδράσεις των παικτών.

Όχι για την απόφαση, που κρίνεται στο πλαίσιο της λογικής για την προστασία της υγείας τους, αλλά από την πρόθεση των ομάδων να μην πληρώσουν τους μισθούς των επόμενων μηνών της σεζόν, που ανέρχονται στους τρεις-τέσσερις, δηλαδή από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο. Σύμφωνα με το λιθουανικό σάιτ “15min.lt”, οι σύλλογοι ψάχνουν να βρουν τρόπο να μην καταβάλλουν στους παίκτες τους τα χρήματα, λόγω του ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε για λόγους ανωτέρας βίας.

Οι μάνατζερ τους και οι ίδιοι, αντιδρούν έντονα, με βασικό επιχείρημα ότι δεν ρωτήθηκαν πριν για την οριστική διακοπή. Θεωρούν, πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Ευρωλίγκας, αλλά και άλλων πρωταθλημάτων ευρωπαϊκών χωρών, να γίνει προσωρινή διακοπή, μέχρι να βρεθεί λύση, ενώ δείχνουν διάθεση να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργηθεί… χάος και αναμένονται επίσημες αντιδράσεις.

Αξίζει να αναφερθεί, πως στην μοναδική ομάδα που δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι η Ζαλγκίρις, που έχει δώσει προσωρινή άδεια στους παίκτες, περιμένοντας τις οριστικές αποφάσεις της Ευρωλίγκας.

Προτεινόμενα Άρθρα