"Κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση, αναμένουμε εντός Μαρτίου απόφαση της ΦΙΦΑ"

από AllAboutARIS

Ο νομικός της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ξεκαθάρισε ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με την αφαίρεση βαθμών είναι καθαρά τυπικό και δεν τίθενται θέμα όπως πρόβλημα δεν θα προκύψει ούτε με την αδειοδότηση της ομάδας.

Παράλληλα μίλησε για ένα σύνθετο θέμα, αυτό του Ban από την ΦΙΦΑ, αναφερόμενος και στην περίπτωση Ντουρμισάι η οποία θα λήξει σύμφωνα με τον ίδιο μέσα στον Μάρτιο.

Επιπλέον, το ζήτημα με τα χρέη παλιών ΑΦΜ αφορά και άλλες ομάδες ενώ τόνισε ότι ο ΑΡΗΣ έχει κάνει συζητήσεις και με την Κυβέρνηση για το εν λόγω θέμα.

Αναλυτικά δήλωσε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR του Libero 107.4:

Για την ανακοίνωση της ΕΠΟ και την αφαίρεση βαθμών: “Πρόκειται για επιβολή, όχι ενεργοποίηση οπότε δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών. Αν δεν πλήρωνε η ομάδα, τότε θα γινόταν ενεργοποίηση. Κακώς συζητάμε, καθώς από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε πληρώσει. Είναι τυπικό το θέμα, λόγω αμέλειας της επιτροπής και γραφειοκρατικών ενεργειών, εξέδωσε την απόφαση η ΕΠΟ. Λάθος συνεννόηση, μέχρι αύριο θα έχει λυθεί το ζήτημα και επίσημα.”

Για το ban από την ΦΙΦΑ: “Είναι πιο σύνθετο θέμα. Ο ΑΡΗΣ κλήθηκε με νέο έγγραφο από τη ΦΙΦΑ για την μεταγραφή Ντουρμισάι. Θεωρητικά περιμένουμε την ΦΙΦΑ να αποφανθεί αν θα υπάρξει και κάποια περαιτέρω τιμωρία λόγω της κίνησης να γίνει η μεταγραφή, η οποία βέβαια έγινε και υπό την εποπτεία της ΕΠΟ λόγω του ότι έβγαλε δελτίο στον ποδοσφαιριστή. Μέχρι τον Μάρτιο, θεωρώ θα έχει βγει η απόφαση. Πάντως με το θέμα της αδειοδότησης δεν τίθεται θέμα.”

Για τις υποθέσεις των ποδοσφαιριστών που κινήθηκαν νομικά: “Οι υποθέσεις των Σιστών, Ούμπιδες και Πορτίγια είναι μόνο οι τελεσίδικες. Οι υπόλοιπες δεν πρόκειται για ίδιες περιπτώσεις, δηλαδή που βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Όπως τόνισα και πριν δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση, δεν θα επηρεαστεί η ομάδα καθώς είναι επίδικα τα θέματα.”

Για το αν κινείται η ΦΙΦΑ με την ίδια διάθεση και για τις άλλες ΠΑΕ: “Θα πάρει και άλλες ομάδες η μπάλα, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία. Για εμάς το ζητούμενο είναι βέβαια να τα βρούμε με την ΦΙΦΑ για να τελειώσει το θέμα θετικά. Έχει υπάρξει και συζήτηση της ΠΑΕ με την κυβέρνηση, είναι ενήμερη για όλα.”

Προτεινόμενα Άρθρα