Στα πλέι οφ μέσω… Τρίπολης!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τρία λεπτά και δύο γκολ ήταν αρκετά για τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν κέρδισε, αλλά τουλάχιστον δεν έχασε. Αυτός θα μπορούσε ένας άλλος τίτλος του αγώνα στην Λαμία, όπου ο ΑΡΗΣ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά αντέδρασε μέσα σε τρία λεπτά. 

Ο Αραβίδης με δύο γκολ (25′, 48′) σόκαρε τους “κιτρινόμαυρους”, αλλά τα τέρματα των Λάρσον (52′) και Ιντέγε (55′) άλλαξαν άρδην το ματς και έδωσαν στον ΑΡΗ έναν βαθμό ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος. 

Ειδικά μετά την ισοπαλία του Αστέρα με τον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Ένινγκ πλησιάζει ακόμα περισσότερο στα πλέι οφ, αφού η Ξάνθη είναι η μόνη ομάδα που την απειλεί πλέον. 

Οι φιλοξενούμενοι “πέταξαν” ολόκληρο το ορ το μέρος, στο οποίο μάλιστα ο Κουέστα απέκρουσε το πέναλτι του Βασιλογιαννη στο 16ο λεπτό.

Στο δεύτερο ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος, αντέδρασε πάρα το 2-0 της Λαμίας αλλά δεν πλησίασε στο γκολ της νίκης, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από την Λαμία.

ΑΡΗΣ: “Μέσα” ο Ιντέγε (4-4-2)

Ο Νιγηριανός τέθηκε εν τέλει στην διάθεση του Ένινγκ και ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Ντάνιελ Λάρσον. Ο Γκάμα με τον Φετφατζίδη ήταν αυτοί που τους πλαισίωσαν ως εξτρέμ. Λίγο πιο πίσω ο Σάσα με τον Ματίγια ήταν το δίδυμο της μεσαίας γραμμής. Ίδια παρέμειναν τα πράγματα και στην άμυνα. Ρόουζ-Κόρχουτ ήταν τα πλάγια μπακ και ο Βέλεθ με τον Δεληζήση τα δύο στόπερ μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα. 

ΛΑΜΙΑ: Ντεμπούτο για Αραβίδη (4-2-3-1)

Το αποψινό ματς ήταν το πρώτο στο οποίο ο Άκης Μάντζιος είχε στην διάθεσή του τον Χρήστο Αραβίδη, δίνοντας μάλιστα φανέλα βασικού στον άλλοτε φορ του ΑΡΗ.

Ο Θεοδωρόπουλος ήταν στο τέρμα. Οι Σκόνδρας και Βάντερσον ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας, με τους Βύντρα και Ατζέτζο να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί

Πιο μπροστά, ο Δημούτσος με τον Νιασέ ήταν στα χαφ. Καραμάνος-Βασιλόγιαννης οι δύο εξτρέμ και ο Ρόμανιτς λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Αραβίδη.

Κακός ΑΡΗΣ, δραστήρια αλλά και… τυχερή η Λαμία

Το πρώτο ημίχρονο της Λαμίας ήταν με διαφορά από τα χειρότερα της ομάδας την φετινή σεζόν. Ενδεικτικό είναι ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν μόλις μία τελική, με σουτ εκτός περιοχής από τον Σάσα (31′) το οποίο μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος. 

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους, απέναντι στην πιο δραστήρια αλλά και τυχερή Λαμία. Οι Φθιωτοί προηγήθηκαν στο 25′ με φοβερό αριστερό γυριστό του Αραβιδή, αφού νωρίτερα ο Δημούτσος προσπάθησε να απειλήσει αλλά η… στραβοκλωτσιά του μετετράπη σε ασίστ. 

Οι γηπεδούχοι είχαν και νωρίτερα την ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα, αλλά στο 19′ ο Κουέστα απέκρουσε το πέναλτι του Βασιλόγιαννη με ωραία εκτίναξη στην αριστερή γωνία του. 

“Βουνό” και… ολική επαναφορά σε τρία λεπτά! 

Ο Αραβίδης έφερε τον ΑΡΗ με την πλάτη στον τοίχο από το ξεκίνημα της επανάληψης, “χτυπώντας” με κοντινή κεφαλιά στο 48′ για το 2-0.

Οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση αλλά δύο ποιοτικές στιγμές μεσοεπιθετικά βοήθησαν ώστε να κάνουν την ολική επαναφορά μόλις σε τρία λεπτά! Στο 52′ ο Λάρσον με τρομερό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Θεοδωρόπουλου.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κόρχουτ βρήκε υπέροχα τον Γκάμα στον χώρο, για να ακολουθήσει το γέμισμα του Πορτογάλου στην περιοχή και η  κοντινή προβολή του Ιντέγε για το 2-2! Δύο γκολ- αντίδραση από πλευράς ΑΡΗΣ, ο οποίος επέστρεψε από μία πολύ δύσκολη κατάσταση σε μόλις τρία λεπτά! 

Τα γκολ του ΑΡΗ ήταν και οι τελευταίες καλές στιγμές του αγώνα. Μέχρι το φινάλε οι δύο ομάδες ναι μεν κυνήγησαν το γκολ της νίκης, αλλά χωρίς κάποια ουσιαστική φάση και με αρκετή λάθη, με αποτέλεσμα το 2-2 να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης), Θανάσης Κόλλιας (Ηπείρου)
4ος: Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21′ Νιάσε, 26′ Αραβίδης, 60′, Σκόνδρας/12΄Βέλεθ, 32′ Δεληζήσης, 74′ Ρόουζ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 25′, 48′ Αραβίδης/ 52′ Λάρσον, 55′ Ιντέγε

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Δημούτσος, Νιασέ, Ρόμανιτς (64′ Σάλιακας), Καράμανος (79′ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (85′ Μπιανκόνι), Αραβίδης

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90’+1′ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (79′ Μαντσίνι), Λάρσον (88′ Ντουρμισάι), Ιντέγε

Προτεινόμενα Άρθρα