Αιγίδης: "Ακόμα και 1 ευρώ είναι χρήσιμο"

από Γιώργος Γκάτος

Παράλληλα, σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τμήμα μπάσκετ και ο Ερασιτέχνης, αλλά παράλληλα ενημέρωσε τον κόσμο για την προσπάθεια που γίνεται.

“Η πρωτοβουλία έχει ληφθεί από την διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΡΗ. Έχει ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες, καταρχάς αναλαμβάνοντας την διοίκηση μετά την φυγή του κ. Γουλιέλμου. Ξεκινήσαμε τον αγώνα και είπαμε πως θα τον φτάσουμε μέχρι το τέλος. Το κάλεσμα που έγινε με αφορμή το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βοηθήσει όπως μπορεί ο καθένας -για ακόμα μια φορά- τον αγαπημένο μας σύλλογο” τόνισε αρχικά, για να συμπληρώσει: “Όπως έχουμε τονίσει, κουπόνια θα υπάρχουν σε όλες τις θύρες, τις σουίτες και… παντού. Θα υπάρχουν άνθρωποι του Ερασιτέχνη και θα διαθέτουν κουπόνια των 5, των 10 και των 50 ευρώ. Εννοείται πως απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια και όλους τους ανθρώπους. Ο καθένας θα ενισχύσει όπως και όσο μπορεί. Να το τονίσουμε αυτό, γιατί για άλλη μια φορά ο κόσμος είναι αυτός που έχει στηρίξει όλα τα χρόναι τον σύλλογο και το τμήμα μπάσκετ. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, ακόμα και το 1 ευρώ είναι χρήσιμο, γιατί κάποιος θα πληρωθεί ή κάτι θα μπαλώσουμε. Από τις 16:30 θα υπάρχουν άνθρωποι σε όλες τις θύρες. Για αυτούς που είναι μακριά, ο λογαριασμός της Viva είναι ακόμα ενεργός. Είναι ένα κανάλι για να εξυπηρετήσουμε και όσους είναι μακριά.”

Για την οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ:

“Είχα διαβάσει σήμερα το πρωί πως αν 10 χιλιάδες άτομα δώσουν από ένα δεκάρικο, θα μαζευτούν 100 χιλιάδες ευρώ. Αυτό το ποσό είναι ένα νούμερο που θα βοηθήσει απίστευτα πολύ για να γίνουν μερικά πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ενισχυεί η ομάδα και να κατεβεί ακόμα πιο δυνατή. Ο αγώνας αυτός είναι διαρκής. Θα το πάμε μέχρι τέλους. Ο κόσμος έχει σταθεί στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύουμε πως θα το κάνει και πάλι όπως μπορεί.”

Για τα σενάρια αναδιάρθρωσης που κυκλοφορούν:

“Επειδή έχουμε μάθει να μην περιμένουμε πολλά-πολλά από άλλους, καλό θα ήταν να κάνουμε εμείς ότι μπορούμε από μόνοι μας για να σώσουμε την παρτίδα. Αν αποφασιστεί κάτι από την πολιτεία, είναι κάτι που δεν υπάρχει ως δεδομένο αυτή την στιγμή. Ας το αφήσουμε στην άκρη και ας περάσουμε στα τωρινά δεδομένα.”

Για τα θέματα του Ερασιτέχνη:

“Η αλήθεια είναι πως με το κάλεσμα του Λευτέρη Αρβανίτη, δεν φανταζόμασταν το ύψος των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Ήμασταν παλαιότερα με τον Λευτέρη στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ πριν από κάποια χρόνια. Πιστέψτε με, πως παρότι μας φαινόταν βουνό, αν εκεί ήταν ο Όλυμπος, εδώ μιλάμε για τα Πυρηναία. Είναι αλλεπάληλα τα θέματα και τα προβλήματα. Είναι πάνω από 20 τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Μιλάμε για 2500-3000 παιδιά που καθημερινά είναι στα γήπεδα με σκουφάκια, μπλούζες και φόρμες που έχει το σήμα του Θεού. Δεν είναι μια απλή Ακαδημία. Κάποιες φορές μας συγκρίνουν με κάποιες ακαδημίες. Ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Μακεδονίας. Είναι τεράστια τα νούμερα, με ότι αυτο σημαίνει για την κοινωνική ζωή της πόλης μας. Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Ενωμένοι και μέσα από δουλειά, όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πορευτεί αυτός ο σύλλογος.”

Για τα νέα μέλη που έχουν κάνει την εγγραφή τους στον Ερασιτέχνη:

“Ο Χρήστος (σ.σ. Βλάχος) κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν μια ακόμα ιδέα του Λευτέρη Αρβανίτη που όλοι μας μεταφέραμε πως ακόμα και αυτοί που θέλουν να γραφτούν, διστάζουν γιατί είναι μακριά. Άρα λοιπόν, θα πάμε εμείς σε αυτούς. Αυτός που θέλει να γραφτεί, παίρνει ένα τηλέφωνο και έρχεται ο Χρήστος και κάνει τα πάντα. Τα μέλη έχουν αυξηθεί πάρα πάρα πολύ. Κάποια στιγμή θα γίνουν ανακοινώσεις και με αριθμούς. Ο SUPER3 έκανε εξαιρετικά που είπε πως μόνο όταν είμαστε ενεργοί και γραμμένοι στην κοιτίδα και την ρίζα του πολιτισμού, θα μπορέσουμε να δείξουμε το πραγματικό μας μέγεθος και την δύναμη που έχει ο ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης. Όσο περισσότεροι είναι εγγεγραμένοι και ενεργοί, τόσες περισσότερες θα είναι οι γνώμες και η δύναμη μας. Θα πορευτούμε ενωμένοι για να πάμε τον Σύλλογο ένα βήμα μπροστά.”

Για το αν είναι στο μυαλό των ανθρώπων του ΑΡΗ μια πρώτη απολογιστική συνέντευξη:

“Υπάρχει στο μυαλό μας αλλά είναι νωρίς ακόμα γιατί υπάρχουν θέματα για τα οποία καιγόμαστε, όπως το μπάσκετ. Βεβαίως ο κόσμος θα πρέπει να μάθει κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, τον σχεδιασμό που υπάρχει και το τι παραλάβαμε. Εμείς θα πρεπει να αποδώσουμε έναν λογαριασμό για το τι έχουμε κάνει και πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος.”

Ενώ κλείνοντας, τόνισε:

“Αύριο από τις 16:30 θα υπάρχουν άνθρωποι του Ερασιτέχνη σε όλες τις θύρες του γηπέδου. Τους καλούμε όλους, αρχικά για να δώσουν το “παρών” στον αυριανό κρίσιμο αγώνα. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να κερδιθεί, άνετα. Είναι ένας στόχος ο οποίος έχει τεθεί και πρέπει να προχωρήσουμε.”

Προτεινόμενα Άρθρα