Ανάλυση: Όλα ανοιχτά στη μάχη της παραμονής

από Αντώνης Γκάτζιος

Σε ένα τόσο απρόβλεπτο πρωτάθλημα με (επιεικώς)… περίεργα αποτελέσματα, τα δεδομένα στη μάχη της παραμονής αλλάζουν κάθε εβδομάδα. Η 18η αγωνιστική δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Ο ΑΡΗΣ δεν αγωνίστηκε ακόμα (παίζει στις 15 Φεβρουαρίου με τον Παναθηναϊκό στο «Nick Galis Hall»), όμως το Σαββατοκύριακο συνέβησαν αρκετά, τα οποία διαφοροποίησαν την κατάσταση.

Ο Κολοσσός Ρόδου πέρασε από την Πυλαία κερδίζοντας τον Π.Α.Ο.Κ. και έχοντας ως παρακαταθήκη και τη νίκη επί του Προμηθέα, έφτασε τις επτά. Έχοντας ακόμα τέσσερα ματς στην έδρα του (με ΑΡΗ, Ιωνικό, Ήφαιστο, Ρέθυμνο), η παραμονή είναι στο χέρι του. Αντίθετα, ο ηττημένος του χθεσινού αγώνα έμπλεξε σε πολύ σοβαρές περιπέτειες, αφού έχασε ένα από τα παιχνίδια που είχε υπολογίσει ως κερδισμένα, στην έδρα του και από ανταγωνίστρια ομάδα.

Ο Ηρακλής πέρασε από τον Πανιώνιο, ο οποίος έμεινε στις έξι νίκες και φαίνεται να χάνει τον καλύτερο παίκτη του, τον Σαμάρντο Σάμουελς, ενώ η Λάρισα κέρδισε τον Ιωνικό Νικαίας και έφτασε τις επτά νίκες.

Για τον ΑΡΗ, είναι θετικό το ότι Π.Α.Ο.Κ. και Πανιώνιος έμειναν χαμηλά, αφού για να παραμείνει στην Basket League, πρέπει να «βάλει από κάτω» δύο ομάδες και όχι μία. Ο πρώτος έχει δύσκολα εκτός έδρας ματς και θεωρητικά πιο βατά εντός (Περιστέρι, Πανιώνιο, Λαύριο, Ηρακλή), όμως πρέπει να κερδίσει και μακριά από την έδρα του για να φτάσει τις 10 νίκες, που λογικά θα είναι αρκετές για τις ομάδες που θέλουν να σωθούν.

Ο Πανιώνιος είναι πλέον πολύ στριμωγμένος, έχοντας να αντιμετωπίσει ΑΕΚ, Προμηθέα, ΑΡΗ και Ιωνικό εντός, και Λαύριο, Π.Α.Ο.Κ., Λάρισα, Παναθηναϊκό εκτός.

Η Λάρισα έφτασε μεν τις επτά νίκες και αναπνέει πιο ελεύθερα, όμως η εικόνα της τελευταία δεν είναι καλή. Θα ψάξει τις νίκες που χρειάζεται στα εντός έδρας ματς με Κολοσό, Περιστέρι, Πανιώνιο και Λαύριο.

Όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, για τον ΑΡΗ είναι καθοριστικής σημασίας η αναμέτρηση της 29ης αγωνιστικής με τον Κολοσσό στη Ρόδο. Επίσης, κομβικός είναι ο αγώνας με τον Πανιώνιο στο «Σοφία Μπεφόν», ενώ εξυπακούεται ότι οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να κάνουν το 4/5 στο «Nick Galis Hall».

Όπως γίνεται κατανοητό, τίποτα δεν έχει τελειώσει αναφορικά με την παραμονή. Όμως είναι εμφανές ότι για να καταφέρει να πάρει νίκη ή νίκες μακριά από το Παλέ, ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο ρόστερ του. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η διοίκηση της ΚΑΕ, προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό που χρειάζεται για να άρει τα ban της ΦΙΜΠΑ και να κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται.

Προτεινόμενα Άρθρα