Το "αντίο" ενός θρύλου! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο απόλυτος ρέκορντμαν του ΑΡΗ.

Η σημερινή ημερομηνία για πολλούς αποτελεί ακόμη μία μέρα στο ετήσιο καλεντάρι. Για τον ΑΡΗ και τον Ντίνο Κούη όμως, έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία. 

Στις 3 Φεβρουαρίου του 1991 σταμάτησε ο αγωνιστικός χρόνος για τον μεγάλο άσσο του παρελθόντος, ο οποίος μετά από 17 χρόνια παρουσίας στον ΑΡΗ αποφάσισε να ρίξει αυλαία στην τεράστια καριέρα του σε ηλικία 36 ετών.

Ο Κούης πέρασε αλλαγή στο 1-1 με τον Ολυμπιακό, καταγράφοντας την 474η και τελευταία συμμετοχή του με τους “κιτρινόμαυρους”. 

Ο ΑΡΗΣ ήταν το κλαμπ στο οποίο μεγάλωσε ποδοσφαιρικά και παρά τις… σειρήνες των Αθηνών έμεινε πιστός στους Θεσσαλονικείς, με αποτέλεσμα να γίνει ο απόλυτος ρέκορντμαν του συλλόγου και να τοποθετήσει το όνομά του δίπλα σε αυτά των Κλεάνθη Βικελίδη και Αλκέτα Παναγούλια. 

Φυσικά δεν άφησε ποτέ το ποδόσφαιρο, υπηρετώντας στην συνέχεια τον ΑΡΗ κατά διαστήματα από άλλα πόστα. Μέχρι που άννοιξε την δική του ακαδημία στον Εύοσμο και πλέον “τροφοδοτεί” με παίκτες τις νέες γενιές ποδοσφαιριστών.  

Τι κατάφερε

-Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα για τον ΑΡΗ με 142 γκολ (54 με κεφαλιά, 39 με σουτ, 35 με πέναλτι και 14 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ).

-Πρώτος σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον ΑΡΗ με 6 γκολ.

-Ρέκορντμαν συμμετοχών για τον ΑΡΗ στο πρωτάθλημα με 473 συμμετοχές.

-1981: Πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος με 21 γκολ.

– Ούτε μία κόκκινη σε 17 χρόνια καριέρας στον ΑΡΗ

Προτεινόμενα Άρθρα