Αμυντικό "πολυεργαλείο"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κατ’ ανάγκη αριστερό μπακ, αλλά αποτελεσματικός.

Η απουσία του Μίχαϊ Κόρχουτ και το… μπλόκο για το δελτίο του Παναγιώτη Σενγκέργκη, ανάγκασε τον Μίχαελ Ένινγκ να προχωρήσει σε μία πολύ διαφορετική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνάς του. 

Ρόουζ και Σόουζα ήταν οι δύο σκέψεις του Γερμανού, με την πλάστιγγα να γέρνει τελικά προς την μεριά του Γάλλου. Και κάπως έτσι “κέρδισε” ακόμη μία θέση στην ενδεκάδα. 

Ο 27χρονος στόπερ έχει καλύψει πλέον όλες τις θέσεις της άμυνας. Και το εντυπωσιακό είναι ότι έχει αποδώσει περίφημα σε όλες. 

Ναι μεν ο αντίπαλος δεν ήταν υψηλού επιπέδου αλλά ο Ρόουζ ήταν εκ των κορυφαίων του ΑΡΗ, χωρίς να τον δυσκολεύει το γεγονός όυι έπαιζε με ανάποδο πόδι. Έπαιρνε συχνά την πλευρά, ήταν δραστήριος μπροστά και φυσικά κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική πάσα στο 2-0 του Φετφατζίδη. 

Ο τίτλος του… πολυεργαλείου, του ανήκει δικαιωματικά. Οχι μόνο για χθες αλλά για την παρουσία του στην ομάδα από τον περασμένο Ιανουάρι, δικαιώνοντας τον Θεόδωρο Καρυπίδη για την απόφασή του να τον αγοράσει το περασμένο καλοκαίρι. Όπως φυσικά δικαιώνει και το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας και τον Γιώργο Κικερίδη ο οποίος τον εντόπισε και έθεσε την περίπτωσή του στα υπόψιν των ανθρώπων της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα