Τελικά… δύο αντί για πέντε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μόνο με… αυτοκτονία χάνουν την 6άδα οι κιτρινόμαυροι

Ο ΑΡΗΣ ήταν… υποχρεωμένος να έχει εύκολο έργο κόντρα στον Πανιώνιο. Και αυτό έκανε! 

Με πολλά νέα πρόσωπο αλλά πολύ όρεξη και ωραίο ποδόσφαιρο, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν με άνεση στο 2-0 επί των “κυανέρυθρων”. Ενα σκορ το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερο, βάσει των κλασσικών ευκαιριών τις οποίες δημιούργησε η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ. 

Γκάμ (31′) και Φετφατζίδης (43′) πέτυχαν τα γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι βρήκαν δίχτυα και στο 53′ με τον Ρόοουζ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ίδιο έγινε και στο 83′ με τον Μαντσίνι, φάση στην οποία ο Αργεντινός βρήκε δίχτυα αλλά δεν μέτρησε. 

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Καμαρά αποβλήθηκε στο 83′ με δεύτερη κίτρινη. 

Ο ΑΡΗΣ έφτασε τους 32 βαθμούς και ουσιαστικά “κλείδωσε” τα πλέι οφ, βλέποντας πλέον πιο ψηλά και συγκεκριμένα την 4η θέση.

ΑΡΗΣ: Επιστροφή Σούντγκρεν και… Ντιγκινί (4-4-2)

Ο Σουηδός επανήλθε, όπως αναμενόταν, στην ενδεκάδα έπειτα από 1,5 μήνα και ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ρόουζ ήταν στο αριστερό, με τους Δεληζήση και Σόουζα να είναι στα στόπερ. Ο Σάσα διατηρήθηκε στα χαφ μαζί με τον Ματίγια. Φετφατζίδης-Γκάμα ήταν οι δύο εξτρέμ. Στην επίθεση, ο Ντιγκινί πήρε την θέση του Ντουρμισάι και ήταν ο παρτενέρ του Λάρσον.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Απουσίες και προβλήματα της τελευταίας στιγμής (4-2-3-1)

Οι τιμωρημένοι Σταυρόπουλος και Σαραμαντάς δεν ήταν τα μοναδικά προβλήματα για τον Νίκκι Παπαβασιλείου. Τελευταία στιγμή ο Κότνικ ανέβασε πυρετό και την θέση του στο τέρμα πήρε ο Μαλέρμπ. Ρέντζας και Λυμπεράκης ήταν στα άκρα της άμυνας. Ντομίνγκεζ και Ευαγγέλου στα στόπερ. Ο Κόρμπος με τον Κιάκο και τον Οικονομίδη ήταν στα χαφ. Εμμανουηλίδης-Παπανικολάου στα εξτρέμ και ο Αραμπουλί στην κορυφή. 

Απόλυτος κυρίαρχος

Ο ΑΡΗΣ μπήκε και κυριάρχησε με το… καλησπέρα στο ματς. Πολύ πιο “φρέσκος”, με τρεξίματα και συνεχής κίνηση μεσοεπιθετικά, δεν άφηνε τον Πανιώνιο να πάρει ανάσα. Έκλεβε συνεχώς την μπάλα και μέχρι το 20′ είχε ήδη έξι καλές τελικές, μαζί με την κατοχή (68%-32%).

Γκάμα, Λάρσον και Φετφατζίδης ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Μαλέρμπ, με μπαράζ τελικών και κορυφαία την φάση του “Φέτφα” στο 13′ η οποία πέρασε ελάχιστα άουτ. 

Μαγεία από Γκάμα και 1-0!

Ο Πορτογάλος προέθεσε ακόμη ένα γκολ στην φετινή… συλλογή του. Και ίσως το πιο ωραίο. Ο Ντιγκινί πίεσε και έκλεψε από τον Ντομίνγκεζ, με την μπάλα να φτάνει στον Γκάμα έξω από την περιοχή. Αυτός δεν το σκέφτηκε καθόλου και σούταρε στην κίνηση, σκοράροντας ένα πολύ όμορφο τέρμα με το οποίο ο ΑΡΗΣ πήρε το προβάδισμα. 

“Μαέστρος” ο Ρόουζ, εκτελεστής ο Φετφατζίδης

Ο διεθνής άσσος ψάχνει μονίμως το γκολ. Και τελικά το βρήκε από μία έμπνευση του Λίντσεϊ Ρόουζ! Ο Γάλλος στο 43′ επιβεβαίωσε πόσο καλά ανταποκρίνεται στον ρόλο του αριστερού μπακ. “Πέταξε” εξαιρετικά στον χώρο για τον 29χρονο εξτρέμ, αυτός προσπέρασε τον Μαλέρμπ και έσπρωξε απλά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 43ο λεπτό. 

Μπήκε με γκολ αλλά… 

Ο ΑΡΗΣ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι στην επανάληψη, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ. Φετφατζίδης και Ρόουζ συνδυάστηκαν πάλι πολύ όμορφα αλλά με τον Γάλλο σε ρόλο εκτέλεστή. Η κεφαλιά του από το “τσίμπημα” του Φετφατζίδη κατέληξε στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς νωρίτερα στην φάση ο Λάρσον ήταν σε θέση οφσάιντ.

Με δέκα από το 80′ ο Πανιώνιος

Το διαδικαστικό τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε με αριθμητικό μειονέκτημα για τον Πανιώνιο. Ο Καμαρά πέρασε ως αλλαγή στο 54′ και στο 80’… κατάφερε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Λούκας Σάσα. 

Πάλι γκολ, πάλι οφσάιντ και η τριπλή ευκαιρία στο φινάλε που ήταν… οφσάιντ

Στο 83′ ήρθε ακόμη ένα γκολ για τον ΑΡΗ. Πάλι όμως είδε τον Τάση να το ακυρώνει λόγω οφσάιντ, με τον Μαντσίνι να είναι ο άτυχος της υπόθεσης, σκοράροντας από το ύψος του πέναλτι σε φάση που ο Ντουρμισάι ήταν εκτός θέσης. 

Το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με την τρομερή τριπλή ευκαιρία του ΑΡΗ, η οποία ξεκίνησε από τον Ντουρμισάι. Ο Μαλέρμπ έβγαλε με το πόδι το πλασέ του 23χρονου επιθετικού, ακολούθησε το δοκάρι από τον Μαρτίνες και στη συνέχεια η απομάκρυνση του σουτ του Φετφατζίδη πάνω στην γραμμή. Φάση στην οποία υπάρχει επίσης οφσάιντ στο ξεκίνημά της. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Τάσσης (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Παντελής Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Θεόφιλος Μωΰσιάδης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 85′ Ματίγια/17′ Κιάκος, 33′ Λυμπεράκης, 68′, 80′ Καμαρά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 80′ Καμαρά
ΓΚΟΛ: 31′ Γκάμα, 43′ Φετφατζίδης/-

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σόουζα, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (84΄Μαρτίνες), Φετφατζίδης, Λάρσον (74′ Μαντσίνι), Ντιγκινί (74′ Ντουρμισάι)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ντομίνγκεζ, Παπανικολάου, Εμμανουηλίδης (54′ Καμαρά), Οικονομίδης, Κόρμπος, Αραμπουλί, Κιάκος (59′ Παπαγεωργίου), Λυμπεράκης, Ρέντζας, Ευαγγέλου (75′ Δούμτσιος)

Προτεινόμενα Άρθρα