Bόμβα: Πόρισμα της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης!

από Γιώργος Γκάτος

Αναμένεται σε λίγη ώρα η επίσημη απόφαση ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ για τους αθλητικούς δικαστές!

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, το απόγευμα της Δευτέρας, αποφάσισε να υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, με ψήφους 4-1 για τα αδικήματα και 3-2 για τις ποινές. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις της ΕΕΑ είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ για τον αθλητικό δικαστή αρχικά της Λίγκας και στην συνέχεια της ΕΠΟ και δεν έχουν αλλάξει ΠΟΤΕ ως τώρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Το AllAboutARIS απλά θα σημειώσει ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ!

Αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε, είναι ότι η ΕΕΑ δεν εισηγείται κάτι. Δεν υπάρχει εισήγηση. Υπάρχει πόρισμα. Και μάλιστα δεσμευτικό για όλους τους ποδοσφαιρικούς και μη φορείς. Καθώς δεν είναι μια τυχαία απόφαση που βγήκε από ένα τυχαίο όργανο, αλλά από την αρμόδια επιτροπή για το θέμα των αδειών.

Πλέον, τα αρμόδια όργανα της Super League (πρωτοβάθμιο) και εν συνεχεία της ΕΠΟ, αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να επιβάλλουν ποινές. Να αποφασίσουν πώς πρέπει να τιμωρηθούν οι δύο ΠΑΕ και όχι να κρίνουν το πόρισμα. Το πόρισμα είναι σαφές, δεσμευτικό και δεν επιδέχεται κρίσης ή αμφισβήτησης. Δεν τίθεται θέμα εάν είναι σωστό ή λάθος. Και τα ποδοσφαιρικά όργανα μπορούν να αποφασίσουν, πλέον, μόνο για το ύψος της ποινής που θα επιβληθεί στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη.

Ιδού οι επιλογές των προσώπων που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της ΕΕΑ σύμφωνα με το dikisports.
Κατά ΠΑΟΚ και Ξάνθης ψήφισαν οι Τζουλάκης, Φαραντούρης, Αρκούδης.

Υπέρ οι Δερδεμέζης, Μαρούπα (ζήτησε αναστολή της ποινής).

Προτεινόμενα Άρθρα