Το 5/17 πρέπει να γίνει 5/9

από Αντώνης Γκάτζιος

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, ένας τρόπος υπάρχει για να σωθεί ο ΑΡΗΣ. Να κάνει πέντε νίκες στα εννιά παιχνίδια που απομένουν. Μπορεί;

Οι «κιτρινόμαυροι» μετρούν πέντε νίκες σε 17 ματς. Η χθεσινή ήττα από τον Ιωνικό Νικαίας ήταν «μαχαιριά», αφού αν κέρδιζαν, θα έπιαναν Κολοσσό, Λάρισα και Πανιώνιο και θα άφηναν ένα βαθμό κάτω τον Π.Α.Ο.Κ. Πλέον, απομένουν πέντε αγώνες στο «Nick Galis Hall» και τέσσερις εκτός έδρας.

Με δεδομένο ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό καθίσταται… απαγορευτικό για όνειρα, για να σωθεί ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει

α) είτε τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια στην έδρα του και ένα εκτός,

β) είτε τρία ματς στην έδρα του και δύο εκτός.

Πέρα από τον Παναθηναϊκό, ο ΑΡΗΣ υποδέχεται Ρέθυμνο, Ήφαιστο, ΑΕΚ και Προμηθέα. Εκτός έδρας, αντιμετωπίζει τον Κολοσσό, το Περιστέρι, τον Πανιώνιο και το Λαύριο.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Ότι η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη φιλοξενεί τις τέσσερις από τις πρώτες πέντε ομάδες της βαθμολογίας. Στον αντίποδα, εκτός έδρας έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο ματς, στο Περιστέρι, και τα υπόλοιπα θεωρητικά είναι στα μέτρα του.

Θεωρητικά. Γιατί με την εικόνα που παρουσίασε και χθες ο ΑΡΗΣ κάνει άπαντες να απορούν πώς θα κερδίσει μακριά από το «Nick Galis Hall»…

Σημείωση: Υπάρχει μία πιθανότητα να αποδειχτούν και οι εννιά νίκες αρκετές για τη σωτηρία. Όμως πιθανότατα σ’ αυτήν την περίπτωση θα «παίξουν» πολύ οι ισοβαθμίες και εκεί ο ΑΡΗΣ προς το παρόν χωλαίνει.

Προτεινόμενα Άρθρα