Το κενό στην άμυνα και οι αποφάσεις του Ένινγκ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι επιλογές του Μίχαελ Ένινγκ για το κενό του τιμωρημένου Ρόουζ.

Κόυραση και απουσίες. Τα δύο βασικά εμπόδια που καλείται να διαχειριστεί ο Μίχαελ Ένινγκ για ακόμη ένα παίκτη μέσα στον Ιανουάριο. 

Το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό βρίσκεται από χθες στο μυαλό του Γερμανού τεχνικού, ο οποίος καλείται να πάρει σήμερα τις τελικές του αποφάσεις όσον αφορά την ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στους Αγρινιώτες. 

Η απόφασή του να δηλώσει τον Λίντσεϊ Ρόουζ να εκτίσει την ποινή του στο επερχόμενο παιχνίδι, αυτόματα “σπάει” την σταθερή αμυντική τετράδα του τελευταίου μήνα. 

Αγωνιστικά η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι αυτή του Λούκας Σάσα. Πολύ δύσκολα όμως ο Ένινγκ θα μετακινήσει τον Βραζιλιάνο από μία θέση στην οποία αποδίδει εξαιρετικά. 

Οι πιο ορθολογικές επιλογές είναι αυτές των Ντάνιελ Σούντγκρεν και Ούγκο Σόουζα, με τον δεύτερο να έχει λίγο χρόνο τον τελευταίο μήνα αλλά σαφώς πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα με πειρσσότερες παρουσίες σε αποστολές. Βάσει αυτού έχει και ένα ελαφρύ προβάδισμα, το οποίο μένει να φανεί και στην σημερινή τελευταία προπόνηση. 

Στην επίθεση το νέο πρόσωπο αναμένεται να είναι ο Φιορίν Ντουρμισάι και μένει να ξεκαθαρίσει ο παρτενέρ του. Η λογική δείχνει προς την κατεύθυνση του σταθερού αλλά κουρασμένου Ντάνιελ Λάρσον. Αυτή η λεπτομέρεια είναι και το μοναδικό δεδομένο που μπορεί να τον αφήσει εκτός ενδεκάδας, με τον Νικολά Ντιγκινί να είναι η πρώτη επιλογή και τον Ντάνιελ Μαντσίνι να ακολουθεί. 

Η πρωινή προπόνηση και οι επιλογές για την αποστολή, θα βοηθήσουν ώστε να διαλευκανθεί το τοπίο γύρω από την ενδεκάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα