Λύτρωση στο τέλος για την Μίλαν

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Έδωσετην λύση και πάλι ο Ρέμπιτς

Με λυτρωτή ξανά τον Αντε Ρέμπιτς, η Μίλαν επικράτησε της Μπρέσια στο Mario Rigamonti (0-1) και πάτησε στην 6άδα της Serie A.

Οι Rossoneri δεν πλήρωσαν ούτε την απίστευτη ευκαιρία του Ιμπραΐμοβιτς στο πρώτο μέρος, ούτε το κακό ξεκίνημα στο δεύτερο και με γκολ του Κροάτη… super-sub, Ρέμπιτς, πέρασε με 0-1 από την έδρα της Μπρέσια και με αγώνα περισσότερο βρέθηκε στην 6η θέση του Campionato. Τρίτη σερί νίκη για την Μίλαν, για πρώτη φορά φέτος, τρίτο clean-sheet στα τελευταία τέσσερα ματς. Η Μπρέσια, πέρα από τη ζώνη του υποβιβασμού, έμεινε με μία νίκη [2003] στα τελευταία 20 ματς κόντρα στους Μιλανέζους [9 ισοπαλίες, 10 ήττες].

Η Μίλαν απείλησε πρώτη, με το σουτ του Μπενασέρ και την κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς, όμως στη συνέχεια η Μπρέσια ανέβηκε και της δημιούργησε προβλήματα. Στο 34’ η κεφαλιά του Τορεγκρόσα πέρασε έξω και ένα λεπτό μετά ο Ντοναρούμα έβαλε stop στον Αγιέ. Το 0-0 έμεινε με έναν μαγικό τρόπο στο πρώτο μέρος, αφού στο 40’ ο Ζλάταν δεν εκμεταλλεύτηκε την [παραλίγο] ασίστ του Τεό Ερναντέζ καθώς ολομόναχος, με το τέρμα στο έλεός του, έστειλε την μπάλα άουτ. Μπρέσια [8] και Μίλαν [10] είναι οι ομάδες με τα περισσότερα 0-0 στο ημίχρονο στην Serie A.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι βγήκαν πολύ δυνατά και ήταν άτυχοι που δεν άνοιξαν το σκορ. Στο 51′ το γυριστό του Τορεγκρόσα από κοντά πέρασε μόλις έξω, στο 55′ ο Ντοναρούμα σταμάτησε με τα πόδια σε τετ-α-τετ τον Μπιζόλι και στο 60′ ξανά ο Τορεγκρόσα βρέθηκε κοντά αλλά ο keeper της Μίλαν ήταν ξανά εκεί [έκανε 7 επεμβάσεις συνολικά].

Ο Πιόλι είχε βγάλει τον Λεάο και είχε βάλει τον Ρέμπιτς [58′] και η ομάδα του ήταν καλύτερη και ευτύχησε να σκοράρει στο 71′ με πλασέ από κοντά του Κροάτη ύστερα από φάση διαρκείας. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 75′ ο Ντοναρούμα έκανε μια ακόμα επέμβαση και στο 86′ το σουτ του Ερναντές [έπειτα από εκπληκτική κούρσα από το κέντρο] τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Προτεινόμενα Άρθρα