Πάλι ευκαιρίες με το… τσουβάλι αλλά ευτυχώς δεν το πλήρωσε!

από AllAboutARIS

Αρκετά δημιουργικός για ακόμα ένα παιχνίδι ο ΑΡΗΣ, χαμηλό το ποσοστό αποτελεσματικότητας, πήρε όμως την ουσία και συνεχίζει.

Κάποια στιγμή θα… γυρίσει. Είναι γνωστό ότι τη φετινή σεζόν οι κιτρινόμαυροι βρίσκουν τον τρόπο να φτάνουν με μεγάλη συχνότητα στην αντίπαλη εστία (5η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα στην δημιουργία φάσεων). Το πρόβλημα όμως που στοίχησε και αρκετούς βαθμούς στη διάρκεια της σεζόν ήταν η αποτελεσματικότητα στις φάσεις που δημιουργούν.

Αναλύθηκε πολλάκις σε προηγούμενα κείμενα το χαμηλό ποσοστό στο σωστό τελείωμα των φάσεων που μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους. Ο παράγοντας τύχη είναι ένας από αυτούς και φάνηκε σε αρκετά ματς που η μπάλα δεν έκανε το… χατήρι.

Είναι χαρακτηριστικό και ενδεικτικό αυτού που γράφουμε ότι στο ματς με τον ΠΑΟΚ βρήκε την φόρμουλα να το κάνει σωστά. 4 τελικές, 4 γκολ. Εχθές ωστόσο η ομάδα επανήλθε στο γνωστό της μοτίβο. Εν απουσία και του βασικού σέντερ φορ που φυσικά έπαιξε το ρόλο του, το σύνολο του Μίκαελ Ένινγκ έφτιαξε 14 τελικές, ξεπερνώντας κατά 3 τον μ.ο της σεζόν που βρίσκεται στις 11. Από αυτές μόνο το πέναλτι του Γκάμα κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Τα βάζει και με τη… γκίνια συνεπώς ο ΑΡΗΣ σε κάθε ματς, αυτόν τον τίτλο μπορούμε να αποδώσουμε στο συγκεκριμένο στατιστικό. Στη χθεσινή βραδιά πάντως πήρε την ουσία και αυτό είναι το σημαντικό. Πολλές τελικές αλλά 3 πόντοι στο τέλος που κρίνονται υπερπολίτιμοι. Νομοτελειακά θα έρθουν και πιο αποδοτικές μέρες και ας ελπίσουμε ότι θα είναι στα πλέι οφ!

Προτεινόμενα Άρθρα