Μαθαίνουν αντιπάλους Τσιτσιπάς και Σάκκαρη

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Oι τελικοί θα διεξαχθούν τις 1-2 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 10.30.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπαίνει, φυσικά, στη διοργάνωση με μεγάλες προσδοκίες, ως Νο.6 και περσινός ημιφιναλίστ.

Η θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, πάντως, δεν εγγυάται απαραίτητα και καλή κλήρωση, καθώς μπορεί να αποφεύγει τους 32 κορυφαίους στους δύο πρώτους γύρους της διοργάνωσης, ωστόσο υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι αντίπαλοι εκτός seeds.

 
Για παράδειγμα, ο Μίλος Ράονιτς, ο Μάριν Τσίλιτς, ο Κέβιν Άντερσον, ο Κάιλ Έντμουντ και ο Φερνάντο Βερδάσκο.Ακόμα περισσότερες παγίδες κρύβει η κλήρωση για τη Μαρία Σάκκαρη (Νο.22 του ταμπλό) και αρκεί να αναφέρουμε μερικά πιθανά εμπόδια του πρώτου γύρου: Μαρία Σαράποβα, Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα, Κάρολιν Βοζνιάκι (στο τελευταίο τουρνουά της καριέρας της), Βίνους Γουίλιαμς και Γέλενα Οσταπένκο. Όλες πρωταθλήτριες Grand Slam!

Εκτός των πρώτων 32 είναι και η 15χρονη Κόκο Γκοφ, που έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε αντίπαλο…

Επικεφαλής του ταμπλό στους άνδρες και κάτοχος του τίτλου είναι ο επτά φορές νικητής Νόβακ Τζόκοβιτς και Νο.2 ο Ράφα Ναδάλ, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί μόνο στον τελικό.

Θα έχει, βέβαια, ενδιαφέρον να δούμε σε ποια πλευρά θα πέσουν οι Ρότζερ Φέντερερ (Νο.3) και Ντανίλ Μεντβέντεφ (Νο.4). Ειδικά ο 38χρονος Ελβετός, που έχει φύγει με το τρόπαιο από τη Μελβούρνη έξι φορές. 

Στις γυναίκες Νο.1 είναι η Άσλεϊ Μπάρτι, Νο.2 η Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο.3 η περσινή νικήτρια Ναόμι Οσάκα και Νο.4 η Σιμόνα Χάλεπ.

Μεγάλοι απόντες της διοργάνωσης είναι οι Άντι Μάρεϊ, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, Κέι Νισικόρι, Μπιάνκα Αντρεέσκου και Βικτόρια Αζαρένκα 

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας. Oι τελικοί θα διεξαχθούν τις 1-2 Φεβρουαρίου, με ώρα έναρξης 10.30.

Προτεινόμενα Άρθρα