H καριέρα του Λεκλέρ ξεκίνησε από μία κοπάνα από το σχολείο

από AllAboutARIS

Ο Σαρλ Λεκλέρ παραβρέθηκε χθες στην έκθεση Autosport International Show του Μπίρμιγχαμ και προχώρησε σε αρκετές αποκαλύψεις

Ο οδηγός της Ferrari εξήγησε μεταξύ άλλων, πώς ξεκίνησε η καριέρα του στα μηχανοκίνητα αθλήματα λέγοντας τα εξής: “Βασικά όλα ξεκίνησαν από μία σύμπτωση. Μία ημέρα δεν ήθελα να πάω σχολείο και προφασίστηκα στον πατέρα μου ότι ήμουν άρρωστος. Ευτυχώς για μένα με πίστεψε. Συμπτωματικά ήθελε να πάει εκείνη την ημέρα σε μία πίστα καρτ και με πήρε μαζί του. Αργότερα κατάλαβε βεβαίως, ότι είχα πει ψέματα, αφού επέμενα να δοκιμάσω και να οδηγήσω ο ίδιος καρτ”.

Ο 22χρονος πιλότος παραδέχθηκε επίσης, ότι ανατριχιάζει ακόμη όταν σκέφτεται τη νίκη του στη Μόντσα. Σε εκείνον τον αγώνα είχε ξεκινήσει ο Λεκλέρ από την pole position και άντεξε στην πίεση και στις επιθέσεις του Χάμιλτον, ο οποίος είχε τερματίσει τελικά τρίτος πίσω από τον teammate του, Βάλτερι Μπότας. “Δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις, τι ένιωθα κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Μόντσα. Εγώ, όπως και η ομάδα, βρισκόμασταν κάτω από ακραία πίεση. Ήμασταν στην Ιταλία όπου η Ferrari έχει μία τεράστια αξία και όλοι ήθελαν να νικήσουμε. Αυτό επηρέασε την ομάδα”, ανέφερε ο Μονεγάσκος και συμπλήρωσε τα εξής: “Να νικάς στον αγώνα, να στέκεσαι στο βάθρο και να βλέπεις κάτω τον κόκκινο στρατό της Ferrari, ήταν μία μοναδική στιγμή. Τότε κατάλαβα, πώς είναι, να είσαι ένας οδηγός της Ferrari. Και προηγουμένως μου ήταν ξεκάθαρο, όταν όμως νικάς στη Μόντσα και βλέπεις το πάθος στα μάτια των ανθρώπων, τότε το αντιλαμβάνεσαι πραγματικά. Ήταν απίστευτο”.

Με τις δύο νίκες του το 2019 έγινε ο Λεκλέρ ο 39ος πιλότος της Ferrari, που έχει κατακτήσει τουλάχιστον μία νίκη για λογαριασμό της Scuderia. Ο ίδιος νιώθει σαν να έγραψε ιστορία για τη Ferrari και υπογραμμίζει ότι “οι οπαδοί μου έδωσαν αυτή την αίσθηση. Όταν στέκομαι ωστόσο δίπλα σε θρύλους όπως ο Μάριο Αντρέτι, δεν γνωρίζω αν βρίσκομαι στο σωστό μέρος. Τώρα πρέπει να κάνω τη δουλειά και να αποδείξω τις ικανότητές μου”.

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα