Επέστρεψε με ρεκόρ ο Ίρβινγκ – Ο Γιόκιτς δεν… μασάει από τον Λέοναρντ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Άλλη μια μεγάλη εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς απέναντι στους μεγάλους του ΝΒΑ.

Ο Σέρβος με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν ο καλύτερος των Νάγκετς και τους οδήγησε στην νίκη 114-104 απέναντι στους Κλίπερς του Καγουάι Λέοναρντ. Ο περσινός MVP των τελικών πέτυχε 30 πόντους με 12/25 σουτ και ήταν ο καλύτερος των ηττημένων που είχε στήριξη από τον Γουίλιαμς και τον Χάρελ με 26 και 25 πόντους αντίστοιχα.

Οι Νάγκετς όμως ήταν αγνώριστοι μετά την κακή εμφάνιση απέναντι στο Κλίβελαντ και με περισσότερη σοβαρότητα αλλά εκμεταλλευόμενοι και την αδυναμία των Κλίπερς να παίξουν αποτελεσματική άμυνα απέναντί στον Σέρβο πήραν τη μεγάλη νίκη.

Για τους Κλίπερς δεν αγωνίστηκε ο Τζορτζ για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά.

Αντιθέτως το παιχνίδι των Νετς με τους Χοκς σημαδεύτηκε από μια επιστροφή. Αυτή του Ιρβινγκ ο οποίος μετά από 26 παιχνίδια απουσίας λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στον ώμο έπαιξε και πάλι και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που σήκωσε στον… θεραπευμένο του ώμο όλη του την ομάδα. Ο Ιρβινγκ πέτυχε 21 πόντους με 10 στα 11 σουτ ενώ είναι 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη 108-86.

Τα εξαιρετικά ποσοστά του αποτέλεσαν και θέμα σχολιασμού από συμπαίκτες και αντιπάλους. «Είναι ένας παίκτης φαινόμενο στην επίθεση», ήταν τα λόγια του Ντινγουίντι.

Για του λόγου το αληθές… Ο Ίρβινγκ είχε το μεγαλύτερο ποσοστό παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ που επιστρέφει στη δράση μετά από απουσία τουλάχιστον δέκα αγώνων. Είχε 91% με τον Νίκολα Βούτσεβιτς να έχει 80% στη σεζον 15-16 όταν έπαιξε μετά από 13 αγώνες.

Τα αποτελέσματα στους αγώνες του ΝΒΑ που έγιναν τα ξημερώματα
Τορόντο Ράπτορς – Σαν Αντόνιο Σπερς 104-105
Μέμφις Γκρίζλις – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 122-102
Μπρούκλιν Νετς – Ατλάντα Χοκς 108-86
Φίνιξ Σανς – Σάρλοτ Χόρνετς 100-92
Ντένβερ Νάγκετς – Λος Άντζελες Κλίπερς 114-104

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα