Η μονιμοποίηση του "Δέλη"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το νέο πρόσωπο της ενδεκάδας στο πλαίσιο των τελευταίων αλλαγών του Μίχαελ Ένινγκ.

O τελευταίος 1,5 μήνας στον ΑΡΗ, είναι αυτός και των πολλών αλλαγών της εποχής Ένινγκ. Είτε πρόκειται για το σύνολο είτε τις μονάδες. 

Από πλευράς προσώπων ο Γερμανός τεχνικός δείχνει ότι του αρέσει να “ψάχνεται” και να δίνει ευκαιρίες, χωρίς όμως να χαλάει τις ισορροπίες στην ενδεκάδα. Αντίθετα προσπαθεί να την σταθεροποιήσει από πλευράς απόδοσης αλλά και παρουσιών, όπως κάνει τις τελευταίες αγωνιστικές. 

Ο Ντάνιελ Λάρσον είναι ένα παράδειγμα. Το άλλο και πιο πρόσφατο είναι αυτό του Γιώργου Δεληζήση, η παρουσία του οποίου έχει φέρει ανακατατάξεις στα μετόπισθεν. 

Ο 32χρονος στόπερ αποτελεί βασική επιλογή του Ένινγκ στα τελευταία τρία ματς. Η “έξοδος” του Σούντγκρεν από την ενδεκάδα “έφερε” τον “Δέλη” δίπλα στον Βέλεθ και μετατόπισε τον Ρόουζ στο δεξί άκρο, αλλάζοντας την μορφή της τετράδας χωρίς να αλλοιώσει την απόδοσή της. Το αντίθετο μάλιστα. 

Η ομάδα έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα δύο από τα τελευταία τρία παιχνίδια της, κερδίζοντας πλέον ακόμα περισσότερο σε ύψος με τον Δεληζήση, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. 

Οσον λοιπόν ο αρχηγός του ΑΡΗ παρουσιάζει αυτή την εικόνα, σε συνδυασμό και με την καλή παρουσία του Ρόουζ στα μπακ, τότε ο Ένινγκ δύσκολα θα “χαλάσει” την τετράδα της άμυνας στα επόμενα ματς.

Προτεινόμενα Άρθρα