Ξεκινά μία μάχη στην οποία δεν περισσεύει κανείς

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο αγώνας με τον Π.Α.Ο.Κ. πέρασε, ο ΑΡΗΣ γνώρισε ακόμα μία εκτός έδρας ήττα και πλέον μπαίνει σε μία περίοδο μάχης, στην οποία κανείς δεν περισσεύει.

Τα πράγματα είναι απλά: Η ομάδα έχει ακόμα επτά αγώνες στην έδρα της και εκεί υπάρχει ένα όπλο το οποίο λίγοι διαθέτουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη: Τον κόσμο της. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι το «Nick Galis Hall» μπορεί να ανατρέψει δεδομένα. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα, αφού ο ΑΡΗΣ έχει να δώσει τα τρία από τα επτά παιχνίδια του απέναντι σε ομάδες από το πάνω ράφι της Basket League, όπως η ΑΕΚ, ο Προμηθέας και ο Ήφαιστος. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό υπό νορμάλ συνθήκες είναι θαύμα να εξελιχθεί σε νικηφόρο, ενώ για τα ματς με Ηρακλή, Λάρισα, Ρέθυμνο, ούτε λόγος για άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη.

Από τον απολογισμό των εντός έδρας αγώνων θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η τύχη της ομάδας στη φετινή σεζόν. Όμως δε χρειάζεται να κοιτάζει κάποιος μακριά. Μπροστά του ο ΑΡΗΣ έχει δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς, με Ηρακλή και Λάρισα, όπου η νίκη είναι όχι απλά μονόδρομος, αλλά θέμα επιβίωσης. Στο γήπεδο δεν πρέπει να… πέφτει καρφίτσα και λογικά αυτό θα γίνει, αφού ο κόσμος του ΑΡΗ ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα όταν αυτή το είχε ανάγκη.

Η αγορά διαρκείας β’ γύρου είναι επίσης σημαντική. Αφενός, θα δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να δει τα επτά παιχνίδια του β’ γύρου με μειωμένες τιμές, αφετέρου θα δώσει και μία σημαντική οικονομική ανάσα στην ΚΑΕ.

Το τελευταίο σκέλος είναι επίσης σημαντικό. Σ’ αυτήν τη συγκυρία και έτσι όπως τα έφερε η καταστροφική τελευταία τριετία, κανείς δεν περισσεύει. Όλοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό της ομάδας, από τις παλιές δόξες της μέχρι τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Η απόδοση ευθυνών για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα θα γίνει όταν πρέπει. Το ζητούμενο στην παρούσα φάση είναι να μείνει ζωντανός ο ΑΡΗΣ.

Προτεινόμενα Άρθρα