Η "μάχη" των στατικών φάσεων

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ντέρμπι όπως το αποψινό ανάμεσα σε ΑΡΗ και ΠΑΟΚ, κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και μέσα σε αυτές…. εντοπίζονται και οι στατικές φάσεις.

Τα στημένα είναι κομμάτι του παιχνιδιού που κάνουν την διαφορά σε παιχνίδια όπως αυτό που θα γίνει απόψε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Τρανό παράδειγμα; Το ματς του 1ου γύρου. 

Στο 2-2 της Τούμπας σημειώθηκαν τρία γκολ από στατικές φάσεις. Ένα για τον ΑΡΗ και δύο για τον ΠΑΟΚ. Είναι λοιπόν ένας τομέας στον οποίο οι δύο ομάδες ρίχνουν μεγάλο βάρος και ο ΠΑΟΚ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός με “πρωτεργάτη” τον Ίνγκανσον στις τελευταίες αγωνιστικές. 

Η παρουσία των Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήση και Ιντέγε ψηλώνει αρκετά την ομάδα στις στατικές φάσεις, ενώ δεν αποκλείεται σε κάποια φάση του ματς να τους “πλαισιώσει” και ο Φιορίν Ντουρμισάι.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν έχουν πάρει τα γκολ που θα μπορούσαν φέτος από τις στημένες μπάλες. Παράλληλα υπάρχουν φορές που αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα σε αυτές. Για αυτό και σήμερα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, σε ένα παιχνίδι στο οποίο μετράει και η παραμικρή λεπτομέρεια.

Προτεινόμενα Άρθρα