Λύγισε την Τότεναμ η Σαουθάμπτον

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Χάθηκε ακόμη περισσότερο έδαφος για την 4άδα

Η Τότεναμ είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -2 την Τσέλσι, όμως όχι μόνο δεν τα κατάφερε, αλλά αφού ηττήθηκε στο Saint Mary’s από την Σαουθάμπτον, είδε τη διαφορά από την 4η θέση να αυξάνεται στους 5 βαθμούς. Για δεύτερο σερί ματς έμεινε μακριά από τη νίκη η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος είδε τον Χάρι Κέιν να αποχωρεί τραυματίας. Αντίθετα, σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται η Σαουθάμπτον, που με τον Ντάνι Ινγκς να σκοράρει για 13η φορά φέτος στο πρωτάθλημα, έφτασε τις 3 νίκες στα τελευταία 4 ματς [10 βαθμοί] και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον υποβιβασμό.

Στο 17′ ο on-fire, Ινγκς, έκανε ντρίμπλα που άφησε τον Αλντερβάιρελντ στυο έδαφος και εκτέλεσε με το αριστερό τον Γκασανίγα για το 1-0 και στο 25′ οι Spurs έχασαν τον Ν’ Ντομπελέ με τραυματισμό για να μπει ο Λο Σέλσο. Στο 39′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη ευκαιρία τους όμως ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Βερτόνγκεν από κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά.

Στην επανάληψη, η Τότεναμ ήθελε αλλά δεν μπορούσε.Στο 49′ ύστερα από χρήση VAR ο Αλντερβάιρελντ τη γλίτωσε για χέρι και στη συνέχεια η Σαουθάμπτον παρέμεινε καλά οργανωμένη σβήνοντας το ματς και μην επιτρέπωντας τη μεγάλη φάση. Στο 73′ οι Spurs έχασαν τον Κέιν με τραυματισμό και στο 87′ είχαν την καλύτερη φάση για την ισοφάριση αλλά στο σουτ του Λούκας Μόουρα που κόντραρε, η μπάλα πέρασε μόλις έξω το 1-0 παρέμεινε.

Προτεινόμενα Άρθρα