Η μάχη της ρακέτας και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο Σάββας Καμπερίδης και το τεχνικό τιμ του ΑΡΗ κατέστρωσαν τα πλάνα τους για τον αγώνα με τον Προμηθέα και εύλογα η έμφαση δόθηκε στο αμυντικό κομμάτι και στις μάχες της ρακέτας.

Οι Αχαιοί έχουν μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ τους, η οποία αυξήθηκε με την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ειδικά η φροντ λάιν τους είναι πολύ ισχυρή, με την ύπαρξη των Έλις, Αγραβάνη, Μαυροκεφαλίδη, Κασελάκη και Φίλερ, με τους τέσσερις τελευταίους μάλιστα να εκτελούν και έξω από τη ρακέτα.

Ο ΑΡΗΣ είναι αλήθεια ότι πονά στη ρακέτα, έχοντας έναν καθαρόαιμο έμπειρο σέντερ, τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και τους Μίλαν Μιλόσεβιτς, Τορλίν Φιτζπάτρικ και Διαμαντή Σλαφτσάκη που είναι πάουερ φόργουορντ, με τον Βόσνιο να αγωνίζεται και ως σέντερ. Ο περιορισμός των ψηλών του Προμηθέα και η αποφυγή της φθοράς από τα φάουλ είναι απαραίτητο συστατικό για να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να διεκδικήσει κάτι καλό σήμερα στην Πάτρα.

Όχι βέβαια ότι η περιφέρεια των Αχαιών υπολείπεται ποιότητας και λύσεων. Μία πεντάδα παικτών όπως ο Χολ, ο Ρόμπινσον, ο Μπαμπ, ο Λίποβι και ο Κατσίβελης είναι εξόχως δυνατή. Εκεί ο ΑΡΗΣ έχει περισσότερες λύσεις σε σχέση με τη ρακέτα του, όμως όλοι οι περιφερειακοί του πρέπει να παλέψουν πολύ για να περιορίσουν τους γηπεδούχους και να τους «αποκόψουν» από τους ψηλούς.

Όπως είπε και ο Σάββας Καμπερίδης, ο έλεγχος του ρυθμού και του αμυντικού ριμπάουντ, στοιχείο στο οποίο ο ΑΡΗΣ πονάει, είναι «πρέπει» για το σημερινό παιχνίδι. Στο άλλο μισό του παρκέ, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης τελευταία, με 80 πόντους μέσο όρο στους τελευταίους τρεις αγώνες τους, και θα πρέπει να βρουν τις λύσεις απέναντι στη δυνατή άμυνα των Αχαιών.

Προτεινόμενα Άρθρα