Μάχη κι όπου βγει

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε αγωνιστική ανάκαμψη, εξακολουθεί, όμως να βρίσκεται και στην ουρά της βαθμολογίας της Basket League, οπότε οφείλει να παλεύει όλους τους αγώνες. Ακόμα και τους θεωρητικά εκτός προγράμματος, όπως ο σημερινός με τον Προμηθέα στην Πάτρα.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη δοκιμάζεται στο «Δημήτρης Τόφαλος» σήμερα (28/12, 15:45, ΕΡΤPLAY2, Libero 107.4) απέναντι στους Αχαιούς. Οι τελευταίοι είναι δεύτεροι στη βαθμολογία πίσω από τον Παναθηναϊκό, με αήττητη έδρα ως τώρα στη πρωτάθλημα (5-0) και τα έργο του ΑΡΗ είναι σαφώς πολύ δύσκολο. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν και να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μία εκτός έδρας νίκη, που αν έρθει θα είναι η πρώτη στο πρωτάθλημα, θα έχει πολλά οφέλη για τον ΑΡΗ. Αρχικά, θα τους δώσει μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Στη συνέχεια, θα τους επιτρέψει να ρεφάρουν μία από τις ήττες που έκαναν στο «Nick Galis Hall» από ομάδες του μεσαίου και του κάτω «ραφιού», ενώ θα τους δώσει άλλον «αέρα» εν όψει του δεύτερου γύρου.

Σύμμαχος του ΑΡΗ, η σαφώς καλύτερη εικόνα που δείχνει στους τελευταίους αγώνες, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Εχθρός, η ποιότητα, αλλά και η πληρότητα του Προμηθέα. Η ομάδα του Μάλη Γιατρά θα έχει για πρώτη φορά στο ρόστερ της τον μέχρι τώρα MVP της Α1, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ιωνικό Νίκαιας, ενώ πιθανώς θα επιστρέψει ο Δημήτρης Αγραβάνης. Την περασμένη εβδομάδα, μετά από απουσία εβδομάδων λόγω τραυματισμού γύρισε και ο Λάνγκστον Χολ και ο Προμηθέας θα παραταχθεί πλήρης σήμερα κόντρα στον ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα