"Άγια" boxing day

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Το Στάμφορντ Μπριτζ θυμίζει εσχάτως την χαρά των μικρομεσαίων

Το παραμύθι της υπέροχης Τσέλσι των πιτσιρικάδων αρχίζει και ξεθωριάζει. Όσοι πίστεψαν πως με το μεγάλο διπλό επί της Τότεναμ, η ομάδα επανήλθε στον ίσιο δρόμο, διαψεύστηκαν.

Το Στάμφορντ Μπριτζ θυμίζει εσχάτως την χαρά των μικρομεσαίων. Σε λιγότερο από ένα μήνα Γουέστ Χαμ, Μπόρνμουθ, Σαουθάμπτον έφυγαν με το διπλό και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.

 
Για 6ο παιχνίδι που μένει πίσω στο σκορ, η Τσέλσι δεν καταφέρνει να πάρει αποτέλεσμα και είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι οι αντίπαλοι της έχουν καταφέρει να την αποκωδικοποιήσουν, την ζυγίζουν καλύτερα και έχουν βρει το αντίδοτο απέναντι της.

Η Τσέλσι σπατάλησε ένα ολόκληρο ημίχρονο δίχως καν να βγάλει μία φάση της προκοπής. Η Σαουθάμπτον κατάλαβε ότι δεν έχει να κάνει και με κανένα θηρίο και στην πρώτη της τελική βρήκε το 0-1 με φανταστική ατομική ενέργεια και τελείωμα στο παραθυράκι από τον Ομπαφέμι.

Όσοι περίμεναν μία καταιγιστική αντίδραση στην επανάληψη διαψεύστηκαν οικτρά. Η Σαουθάμπτον κρατούσε με άνεση το 0-1 και αυτή ήταν η ομάδα που απειλούσε με δεύτερο γκολ.

Δεν το βρήκε σε δύο καθαρές φάσεις (48’, 65’) με τον Ρέντμοντ, όμως ο Άγγλος επιθετικός το πέτυχε με την τρίτη (73’, 0-2) σφραγίζοντας μία υπέροχη επίθεση βγαλμένη από το Playstation!

Η είσοδος του Πούλισιτς έδωσε πνοή στους μπλε, όμως η αστοχία σε δύο καθαρές ευκαιρίες τελείωσε τα τελευταία όνειρα της ομάδας του Λάμπαρντ, η οποία βλέπει πια την Τότεναμ να πλησιάζει στους 3 βαθμούς και να την απειλεί στην μάχη για την 4η θέση.

Με την αύρα του Κάρλο

Στο Γκούντισον Παρκ ο κόσμος της Έβερτον επεφύλαξε πολύ θερμή υποδοχή στον Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος έφερε την αύρα του. Η πολύ φορμαρισμένη Μπέρνλι θα μπορούσε να προηγηθεί από νωρίς όμως ο Μίνα έσωσε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Τζέι Ροντρίγκες σε ένα πολύ κλειστό ματς που έδειχνε ότι θα κριθεί στη λεπτομέρεια. 

Ο Νικ Πόουπ με δύο σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το 0-0 σε προσπάθειες από Χόλγκεϊτ και Σιντιμπέ στην επανάληψη, όμως νικήθηκε 10 λεπτά πριν το τέλος από όμορφη κεφαλιά ψαράκι του Κάλβερτ-Λιούιν, ο οποίος έδωσε την πολύτιμη νίκη στην Έβερτον που έχει πια αέρα τεσσάρων βαθμών από την ουρά.

Προτεινόμενα Άρθρα