Οι Κλίπερς πήραν το ντέρμπι του Λος Άντζελες

από Αντώνης Γκάτζιος

Οι Κλίπερς αναδείχθηκαν νικητές 111-106 απέναντι στους Λέικερς στο ντέρμπι του Λος Άντζελες σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να αφορά τα πλέι-οφ και όχι ένα… τυπικό ματς κανονικής περιόδου.

Ο Καγουάι Λέοναρντ ήταν ο κορυφαίος του παρκέ με 35 πόντους, 12 ριμπάουντ και μια άμυνα στις τελευταίες επιθέσεις της αναμέτρησης. Και όχι απέναντι σε όποιον και όποιον αλλά στον Λεμπρόν Τζέιμς και μια προσπάθεια που έκανε για ένα σουτ τριών πόντων.

Για τους Λέικερς ο καλύτερος ήταν ο Κούζμα ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο αλλά καθόλου καλός στη συνέχεια του αγώνα τελειώνοντας έτσι το ματς με 25 πόντους. Ο Λεμπρον πέτυχε 23 πόντους 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ.

Το παιχνίδι ήταν άκρως ενδιαφέρον. Οι Κλίπερς ήταν πίσω στο σκορ με 12 στο ημίχρονο, με 15 στο τέλος της τρίτης περιόδου και με επτά λίγα λεπτά πριν το τέλος αλλά τελικά κατάφεραν να πάρουν την μεγάλη νίκη.

Ήττα για Μπακς

Την πέμπτη τους φετινή ήττα γνώρισαν οι Μπακς, καθώς έχασαν χωρίς να είναι καθόλου ανταγωνιστικοί από τους Σίξερς με 121-109.

Η ομάδα του Μιλγουόκι εμφανίστηκε αγνώριστη, με πολλές αδυναμίες στην άμυνα και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Greek Freak σε 30 λεπτά είχε 18 πόντους με 19 χαμένα σουτ (8/20 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές), επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τον ίδιο. Στην υπόλοιπη στατιστική του είχε 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 3 λάθη. Η άμυνα των γηπεδούχων τον απορρύθμισε και στο φινάλε τον εκνεύρισε, όταν δέχτηκε μια… δαχτυλιά στο μάτι και διαμαρτυρόμενος για φάουλ δέχτηκε τεχνική ποινή.

Ο Τζοέλ Εμπίντ με 31 πόντους και 11 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών δίνοντας το στίγμα από την πρώτη περίοδο, όπου είχε 14 πόντους. Ο Τομπάιας Χάρις με 22 πόντους πήρε την σκυτάλη στην δεύτερη περίοδο, με τους Σίξερς να φτάνουν την κατοστάρα στο τρίτο δωδεκάλεπτο. Μάλιστα η ομάδα που φέτος σουτάρει με 36,3% στα τρίποντα είχε 44,4% (21/44) ισοφαρίζοντας το ρεκόρ στην ιστορία της με 21 εύστοχα σουτ πίσω από τα 7,25μ.

Οι Μπακς κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί στα τέλη του ματς, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά.

Οι Ουόριορς είναι εδώ

Ελάχιστοι περίμεναν πως η χειρότερη (βάσει ρεκόρ) ομάδα της Δύσης θα κέρδιζε τους Ρόκετς. Κι όμως, οι Γουόριορς έκαναν την έκπληξη επικρατώντας 116-104!

Το παιχνίδι ήρθε… τούμπα στα τελευταία οκτώ λεπτά, όταν το 96-97 έγινε 115-99 με την ομάδα του Μάικ Ντ’ Αντόνι ανήμπορη να αντιδράσει απέναντι στον οίστρο των γηπεδούχων, που είχαν τους τραυματίες Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον να πανηγυρίζουν στην άκρη του πάγκου.

Ο Ντέμιον Λι με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Στιβ Κερ, ενώ από 20 πόντους είχαν οι Ντρέιμοντ Γκριν και Ντ’ Άντζελο Ράσελ.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ με 30 και ο Τζέιμς Χάρντεν με 24 πόντους ήταν όπως πάντα οι πρώτοι σκόρερ των Ρόκετς.

Σούπερ Ίνγκραμ

Με τον Μπράντον Ίνγκραμ να σκοράρει όπως και όποτε θέλει, οι Πέλικανς άλωσαν το Ντένβερ, επικρατώντας με 112-100 των Νάγκετς.

Οι Πέλικανς δεν νικούν συχνά φέτος, αλλά, όποτε το κάνουν, φροντίζουν να κάνουν θόρυβο. Το έδειξαν αυτό και στο Ντένβερ, επικρατώντας με 112-100 των Νάγκετς, που από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν για πολλοστή φορά ότι είναι ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο.

Οι Πέλικανς ήταν ανταγωνιστικοί για τρεις περιόδους, διατηρώντας ένα ελαφρύ προβάδισμα και στην τέταρτη περίοδο χτύπησαν σαν… κόμπρα, παίρνοντας μία σπουδαία νίκη, χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 28-20.

Ο Μπράντον Ίνγκραμ ήταν ο ηγέτης των νικητών με 31 πόντους με 7/9 τρίποντα (ρεκόρ καριέρας), με τον Τζρου Χόλιντεϊ να προσθέτει 20 πόντους, 8 ασίστ και 6 κλεψίματα και τον Τζέισον Χαρτ 16 πόντους.

Για τους Νάγκετς, ο Νίκολα Γιόκιτς είχε 23 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τζεράμι Γκραντ 17 πόντους και ο Γκάρι Χάρις 15 πόντους.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα