Οι επιστροφές "φέρνουν" και προβληματισμό

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα σενάρια για το αυριανό σχήμα του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ

Δεν είναι μόνο το μικρό διάστημα της προετοιμασίας του ΑΡΗ για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και οι επιστροφές οι οποίοιες κάνουν πιο δύσκολο το έργο του Μίχαελ Ένινγκ. 

Ο Γερμανός υπολογίζει ξανά στους Ντάνιελ Σούντγκρεν και Χαβιέ Ματίγια. Αμφότεροι θα είναι στην αποστολή, χωρίς όμως να είναι δεδομένη και η παρουσία τους στην ενδεκάδα. 

Ισως αυτός που έχει τις λιγότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει, είναι ο Σουηδός. Ο Ρόουζ τα πήγε καλά κόντρα στον Βόλο και είναι αρκετά πιθανό να διατηρηθεί στο δεξί άκρο της άμυνας, έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα. 

Το θέμα για τον Ένινγκ είναι η διαχείριση της επιστροφής του Ματίγια και του άξονα . Εκεί όπου Τόνσο και Σάσα τα πήγαν αρκετά, με τον Αργεντινό ειδικά να κερδίζει αρκετούς πόντους. 

Αυτοί οι δύο, μαζί με τον Ματίγια, δεν χωρούν στο ίδιο σχήμα. Έτσι ο Γερμανός έχει δύο επιλογές. Είτε να διατηρήσει την ίδια ενδεκάδα, η οποία τα πήγε πολύ καλά κόντρα στον Βόλο, ή να βγάλει έναν εκ των Τόνσο ή Λάρσον για να επαναφέρει τον Ισπανό χαφ στην ενδεκάδα.

Η ιδιαιτερότητα είναι ότι στην περίπτωση που μείνει έξω ο Λάρσον, λογικά θα υπάρξει και αλλαγή του συστήματος από 4-4-2 σε 4-2-3-1. 

Οι απαντήσεις θα δοθούν αύριο λίγο πριν την σέντρα του αγώνα στο ΟΑΚΑ. 

Προτεινόμενα Άρθρα