Τα λάθη πληρώνονται ακριβά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Κατάρρευση μέσα σε τρία λεπτά για την ομάδα του Ένινγκ – Μέτρια ώς κακή η εικόνα της ομάδας στην επανάληψη

Ο ΑΡΗΣ πήγε στην Κρήτη για τη νίκη που θα του έδινε αβαντάζ για την πρώτη 6άδα. Αντί αυτού όμως όχι μόνο δεν πήρε τον βαθμό αλλά… κατάφερε να χάσει.

Μία μέτρια έως κακή εικόνα στο δεύτερο μέρο, σε συνδυασμό με το τραγικό τρίλεπτο από το 71′ μέχρι το 74′, έφεραν την ήττα των “κιτρινόμαυρων” στο “Γεντί Κουλέ” με 3-1.

Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε στο πολύ κασλό πρώτο μέρος που ειχε, με το γκολ του Ιντέγε στο 12′. Ο Βαζ απάντησε στο 30′ και στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι είχνα περισσότερη ουσία, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ κόντρα στον αρκετά μέτριο ΑΡΗ. Αποτέλεσμα βέβαια και των πολλών λάθων της ομάδας, τόσο στην φάση των δύο τελευταίων γκολ που δέχθηκε όσο και σε άλλα σημεία του ματς.

ΑΡΗΣ: “Ψήφος” στους Σουηδούς (4-4-2)

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν ήταν τελικά η απάντηση στο προβληματισμό των τελευταίων ημερών για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Μίχαελ Ένινγκ επέλεκε τον 29χρονο αμυντικό, με τον Σάσα να παραμένει στα αριστερά και τους Βέλεθ-Ρόουζ μπροστά από τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος επανήλθε μετά από 2,5 μήνες στην ενδεκάδα της ομάδας. 

Ματίγια και Μπα διατηρήθηκαν στην μεσαία γραμμή. Στην επίθεση η είδηση ήταν η απουσία του Νικολά Ντιγκινί. Ο Ιντέγε πήρε την θέση του και μαζί με τον Λάρσον αγωνίστηκαν μπροστά. Φετφατζίδης και Γκάμα ήταν αυτοί που έπαιζαν στις πλευρές.

ΟΦΗ: Ύψος στην άμυνα και Τσιλιανίδης ο αντί-Ναμπί (4-2-3-1)

Αρκετές αλλαγές είχε η ενδεκάδα του ΟΦΗ, με τον Γιώργο Σίμο να αλλάζει την άμυνά του. Ο Μαρινάκης ξεκίνησε στα δεξιά αντί του Μπράουν, με τον Κουτρουμπή να αγωνίζεται στα στόπερ ως παρτενέρ του Γιαννούλη. Ο Κόροβέσης συμπλήρωσε την τετράδα των μετόπισθεν, μπροστά από τον από τον Σωτηρίου ο οποίος ήταν στο τέρμα.

Ο Νέιρα με τον Σακόρ δεν… κουνήθηκαν από την μεσαία γραμμή. Ο Τσιλιανίδης ήταν τελικά ο παίκτης που κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ναμπί πίσω από τον Φιγκεϊρέδο ο οποίος πήρε την θέση του Μάνου στην κορυφή της επίθεσης. Σεμέντο και Βαζ ήταν στα “φτερά”. 

Το 15λεπτο του ΑΡΗ και η επιστροφή του… αφεντικού

Το πρώτο τέταρτο του αγώνα ανήκε στους “κιτρινόμαυρους”. Σε ένα πρώτο κομμάτι που οι δύο ομάδες βοήθησαν ώστε να υπάρξει ρυθμός αλλά η ομάδα του Ένινγκ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες. 

Ειδικά αυτή τοτ 2ου λεπτού δεν χανόταν, με τον Ιντέγε να βγαίνει απέναντι στον Σωτηρίου αλλά να καθυστερεί και να μην πλασάρει σε πρώτο χρόνο. Στην συνέχεια της φάσης απείλησαν τόσο ο Φετφατζίδης όσο και ο Λάρσον.

Ο Νιγηριανός έχασε το… άχαστο αλλά πήρε την εκδίκησή του ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα. Μετά από κόρνερ του Ματίγια ο Βέλεθ “τσίμπησε” την μπάλα και την έστειλε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο 31χρονος φορ απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για να κάνει το 0-1. 

Βρήκε τελικές και γκολ ο ΟΦΗ

Η ομάδα του Σίμου επέμεινξε στο παιχνίδι της και σε μία από τις λίγες φορές που κατάφερε να επιτεθεί με τον τρόπο που θέλει -δηλαδή με την μπάλα- κάτω, βρήκε το γκολ. Ο Βαζ, ο οποίος στο 26′ απείλησε με σουτ το οποίο σταμάτησε ο Κουέστα, στο 30′ έφερε το ματς στα ίσια με αριστερό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έπειτα από την ωραία παράλληλη πάσα του Κοροβέση.

“Έπνιξε” πέναλτι το VAR

Από το 35′ και μετά ο ΑΡΗΣ άρχισε να βγαίνει ξανά πιο μπροστά και να πατάει στην περιοχή του Σωτηρίου. Μάλιστα όταν το έκανε στο 41′ υπήρξε παράβαση την οποία όμως το VAR… έπνιξε. Ο Μπα ανετράπη στην περιοχή αλλά ο Σέζος δεν ειδοποίησε τομ Κομίνη και ο ΑΡΗΣ “φωνάζει” δίκαια για πέναλτι που δεν δόθηκε. 

Πιο δυνατά ο ΟΦΗ στην επανάληψη 

Η εικόνα με την οποία ολοκλήρωσε ο ΑΡΗΣ το πρώτο μέρος, δεν ήταν αυτή με την οποία συνέχισε στο δεύτερο. Το ματς είχε πάλι γρήγορο ρυθμό, με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που έδειχνε πιο κοντά στο γκολ.

Στο 48′ ο Βαζ ανάγκασε τον Κουέστα να πεταχτεί δύσκολα στην αριστερή του γωνία για να αποκρούσει την μπάλα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ισπανός σταμάτησε σωτήρια το τετ α τετ του Τσιλιανίδη.

Η φάση του Ιντέγε και το τρίλεπτο… εφιάλτης 

Επρεπε να φτάσει το 66′ λεπτό για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή του πολύ μέτριου ΑΡΗ στην επανάληψη. Ο Ιντέγε έπιασε καλό σουτ από το ημικύκλιο και ο Σωτήριο εκτινάχθηκε εντυπωσιακά στην αριστερή του γωνία. Και μετά ήρθε ο… εφιάλτης. 

Στο 71′ η άμυνα του ΑΡΗ… κοιμήθηκε σε κόρνερ του ΟΦΗ, ο Κουέστα έκανε τραγική έξοδο και έχασε την μπάλα η οποιά έφτασε στον Σόουζα για να κάνει από κοντά το 2-1!.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα ήρθε το τελικό “χτύπημα”. Ο Τσιλιανίδης βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Φιγκεϊρέδο στην πλάτη της άμυνας, για να “τσιμπήσει” την μπάλα πάνω από τον Κουέστα και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα τρία λεπτά μετά σημάδεψε ντο αριστερό δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Ο ΑΡΗΣ πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, πίεσε με γεμίσματα αλλά δεν ήρθε κάποιο άλλο γκολ και έτσι το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ματς. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Ακρίβος (Αθηνών), Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ΟΣ: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΣ: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 82′ Μαρινάκης/33′ Ματίγια, 36΄Σούντγκρεν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΓΚΟΛ: 30′ Βαζ’, 71′ Σόουζα, 74′ Φιγκεϊρέδο/12′ Ιντέγε

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος):Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής. Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Σακόρ, Βαζ (77′ Στάικος), Τσιλιανίδης, Σεμέντο (37′ Σόουζα), Φιγκεϊρέντο (89′ Μάνος)

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ):  Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Σάσα, Ματίγια (88′ Τόνσο), Μπα, Φετφατζίδης, Γκάμα (68′ Μαντσίνι), Λάρσον (79′ Ντιγκινί), Ιντέγε.

Προτεινόμενα Άρθρα