Μπροστά (άρχισε να) βάζει, πίσω να σταματήσει να μπάζει

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ έδειξε κόντρα στην ΑΕΚ ότι διαθέτει ποιότητα μπροστά και πως χρειάζεται μεγάλη βελτίωση στο πίσω μέρος του παρκέ.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη τελείωσε τον αγώνα με 16/29 δίποντα, 1/22 τρίποντα και 14/18 βολές, μαζί με 17 ασίστ, απέναντι σε μία ομάδα που μετρά 10 νίκες σε 11 αγώνες και ειδικά τελευταία παίζει εξαιρετική άμυνα. Η εικόνα του ΑΡΗ στην επίθεση δείχνει ότι δεν είναι ομάδα για να βρίσκεται στην τελευταία θέση, όμως ο γέγονε, γέγονε και το θέμα είναι τι θα συμβεί από δω και στο εξής.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν μπροστά τους «τελικό» με το Λαύριο στο «Nick Galis Hal». Για να τον κερδίσουν, πρέπει να βελτιώσουν άμεσα την άμυνά τους. Με τον τρόπο που χτίστηκε το καλοκαίρι ο ΑΡΗΣ δεν αποτελεί και κάποιο… αμυντικό τείχος. Το συνολικό ρόστερ του δεν παραπέμπει σε σκληρή ομάδα με «εξολοθρευτές» στο σύνολό τους και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο στη ρακέτα, στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Οι περισσότεροι στάθηκαν χθες στα τρίποντα του Νίκου Γκίκα, όμως η επιλογή της ζώνης από ένα σημείο και μετά ήταν αναγκαστική, αφού στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ έκανε… πάρτι μέσα από τα 6.75 και συνολικά μέτρησε 22/34 δίποντα. Από το ξεκίνημα της χρονιάς ο ΑΡΗΣ είχε πρόβλημα στις εναλλαγές των μαρκαρισμάτων, ή στο ντουμπλάρισμα όταν οι αντίπαλοι «κοντοί» εφορμούν και χρειάζεται η συνδρομή του ψηλού. Αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί με συνολική προσπάθεια και μεγαλύτερο πάθος στο αμυντικό κομμάτι.

Το ευχάριστο για τον ΑΡΗ είναι ότι έδειξε πως μπορεί να σκοράρει και η επιθετική ευχέρεια είναι απαραίτητη για να πάρει τις νίκες που χρειάζεται. Μπροστά του έχει έναν «τελικό» και εκεί θα χρειαστεί να είναι καλός και στα δύο μισά του παρκέ…

Προτεινόμενα Άρθρα