Όταν ο αντίπαλος σκοράρει όπως θέλει…

από Αντώνης Γκάτζιος

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΑΡΗΣ δεν αναιρεί τις ευθύνες επί του αγωνιστικού κομματιού της ομάδας, για την εικόνα και τα αποτελέσματα.

Οι αναταράξεις που προκλήθηκαν (και) την περασμένη εβδομάδα, έκαναν την εμφάνισή τους και στο παρκέ, κυρίως στα πρόσωπα των κοινοτικών παικτών της ομάδας. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς και ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους αποδείχτηκαν μοιραίοι για τον ΑΡΗ, ενώ ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έχασε κρίσιμες βολές (μαζί με τον Ντραγκίτσεβιτς είχαν 4/13).

Το πρόβλημα που υπάρχει φάνηκε στη φάση των 1.19” πριν από το τέλος, όταν με το σκορ στο 78-79 ο Ταϊρίκ Ντούρεν σηκώθηκε για τρίποντο και ο Ντραγκίτσεβιτς αντί να τον πιέσει στο σουτ, είχε ήδη γυρίσει το σώμα του και όδευε προς τη ρακέτα!

Το μεγάλο κενό της ομάδας χθες (8/12) δεν ήταν επιθετικό, αλλά αμυντικό. Η άμυνα είναι και θέμα διάθεσης και η ευθύνη βαραίνει τόσο τους παίκτες, όσο και το τεχνικό τιμ για τη σχετική έλλειψη που φάνηκε χθες. Η ομάδα φάνηκε απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει μία απρόβλεπτη επιθετικά ομάδα όπως ο Πανιώνιος, ο οποίος είχε δείξει ότι σε ένα δεκάλεπτο μπορεί να «σκοτώσει» τον αντίπαλο.

Και μόνο ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 6 ή 7 καλάθια ανενόχλητοι μετά από επαναφορά, τα λέει όλα. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο ο αγώνας θύμιζε περισσότερο All Star Game παρά ματς επιβίωσης, με τον Πανιώνιο να σκοράρει 30 πόντους.

Στον αντίποδα, κάποια θετικά δείγματα φάνηκαν από την επιθετική συνεισφορά των Κεν Μπράουν και Τορλίν Φιτζπάτρικ. Όταν όμως ο ΑΡΗΣ έχει σε κακή μέρα ατού όπως ο Μποχωρίδης, ο Γκετσεβίτσιους και ο Ντραγκίτσεβιτς, δεν μπορεί να κερδίσει ματς που πηγαίνει στους 85-90 πόντους. Μπορεί να το κάνει μόνο από την άμυνα, η οποία στο ματς με το Περιστέρι ήταν εκεί και χθες απούσα.

Η ουσία είναι ότι ο ΑΡΗΣ έκανε διορθωτικές κινήσεις με παίκτες όπως ο Μπράουν και ο Φιτζπάτρικ, ο Μποχωρίδης επέστρεψε στη δράση, όμως δε δείχνει σημάδια βελτίωσης και βρίσκεται σε πιο δεινή κατάσταση από πριν. Κι αυτό είναι σίγουρα ευθύνη όλων.

Προτεινόμενα Άρθρα