Αδειάζει (από νωρίς) η κλεψύδρα

από Αντώνης Γκάτζιος

Καμία ομάδα δεν καταδικάστηκε ποτέ από την 10η αγωνιστική. Όμως όπως είναι δομημένη η κατάσταση στο φετινό πρωτάθλημα και με τις ήττες που έχει κάνει ως τώρα, ο ΑΡΗΣ έχει βάλει τον εαυτό του σε μία στενωπό, από την οποία για να βγει πρέπει να κάνει αρκετές υπερβάσεις.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται μόνος τελευταίος στο βαθμολογικό πίνακα. Είναι κυρίως ότι μέσα σε μόλις 10 αγωνιστικές έχει κάνει τόσες επίπονες ήττες, όσες όλοι οι υπόλοιποι διεκδικητές της παραμονής μαζί! Ο ΑΡΗΣ έχασε στο Παλέ από τρία ματς από ομάδες εκτός πρώτης τετράδας (Ιωνικός, Κολοσσός, Πανιώνιος) και με 14 πόντους στη Λάρισα. Οι υπόλοιποι διεκδικητές της παραμονής;

* Η Λάρισα ηττήθηκε στην έδρα της από τον Ηρακλή αλλά πέρασε από τη Ρόδο.

* Ο ΠΑΟΚ δεν έχει εκτός προγράμματος ήττα.

* Ο Πανιώνιος πέρασε ήδη από Παλέ και Ιβανώφειο και μετρά μόλις μία ήττα από το Λαύριο ως «κακή».

* Το Ρέθυμνο έχει κερδίσει ΑΕΚ, Προμηθέα εντός, αλλά και τον ΑΡΗ, και έχει δώσει μόλις τέσσερα ματς στο «σπίτι» του και έξι εκτός έδρας.

* Ο Κολοσσός κάνει γκέλες στην έδρα του αλλά έχει κερδίσει ΑΡΗ και Ιωνικό εκτός.

Κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό επίσης είναι ότι φέτος δεν υπάρχουν ομάδες που θεωρούνται καταδικασμένες a priori. Η Λάρισα που έδειξε να βρίσκεται σε αδιέξοδο, έφερε παίκτες όπως ο Ρας και ο Χίκι (και στον πάγκο τον Βαγγέλη Αγγέλου) και έφτασε τις τρεις νίκες, ο Πανιώνιος που κάθε χρόνο ξεκινά «καταδικασμένος» έκανε ποιοτικές προσθήκες στους ξένους και μετρά ήδη τέσσερα ροζ φύλλα αγώνα (και το ένα μοιάζει με “διπλό”, στο Παλέ, το Ρέθυμνο άλλαξε επίσης ξένους και είναι ζωντανό και με το παραπάνω.

Πού μπαίνει ο ΑΡΗΣ σ’ αυτήν την εξίσωση; Ρεκόρ 2-8, τρεις «κακές» ήττες στην έδρα του, (επιεικώς) αβεβαιότητα εκτός παρκέ. Αυτοί είναι οι λόγοι που φέτος η κλεψύδρα ήδη δείχνει να αδειάζει για τους «κιτρινόμαυρους» από νωρίς. Και για να γυρίσει την κατάσταση πρέπει να κάνει υπερβάσεις όπως νίκες με «μεγαλομεσαίους» στην έδρα του (ΑΕΚ, Προμηθέα και σία) αλλά και διπλά απέναντι σε ομάδες από τις οποίες ήδη έχει χάσει στο σπίτι του. Γιατί φέτος η παραμονή πιθανώς θα κριθεί σε περισσότερες νίκες…

Προτεινόμενα Άρθρα