Οι κίνδυνοι από την κατάπτωση της εγγυητικής

από Αντώνης Γκάτζιος

Η αποφυγή απώλειας παικτών είναι το θέμα που «καίει» τον ΑΡΗ, όμως πολύ σοβαρό είναι και το ζήτημα της εγγυητικής επιστολής.

Την περασμένη Παρασκευή η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε την κατάπτωση της εγγυητικής των 60.000 ευρώ για οφειλές προς τους Χαραλαμπίδη, Αργυρόπουλου, Μπάρλου, Κουμπούρα, Τσαϊρέλη, Ζάρα. Η κατάπτωση χαρακτηρίζεται μερική επειδή δεν δικαιώθηκαν όλοι όσοι προσέφυγαν (απορρίφθηκαν οι αιτήσεις των Πρίφτη, Ντικούδη, Κούνουπα) και αναλογική διότι οι υπόλοιποι έξι θα μοιραστούν το ποσό αναλόγως με το ύψος της οφειλής στον καθένα.

Πρώτο μέλημα για τον ΑΡΗ πρέπει να είναι η «χρυσή τομή» με τους παραπάνω πιστωτές, αφού σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μία σειρά από κινδύνους. Η ΕΕΑ δίνει ένα διάστημα, συνήθως δύο εβδομάδων, μέχρι να «ανοίξει» το ποσό της εγγυητικής, για να βρεθεί λύση. Αν δε γίνει αυτό, οι πιστωτές θα αποκτήσουν το δικαίωμα να πάρουν τα χρήματα της εγγυητικής. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ΚΑΕ θα πρέπει να ανοίξει νέα εγγυητική. Αν δεν το κάνει, κινδυνεύει με μηδενισμούς και αποβολή από το πρωτάθλημα, εφόσον προσφύγει στον ΕΣΑΚΕ είτε ομάδα, είτε ο οργανισμός σαν τον ΠΣΑΚ, λόγου χάρη, ο οποίος ως σύνδεσμος των παικτών, έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Αν η ΚΑΕ καταφέρει να ανοίξει νέα εγγυητική, πάλι ύψους 60.000 ευρώ, υπάρχει ο κίνδυνος να ξανατραβήξουν τα χρήματα οι πιστωτές, αφού οι οφειλές δεν καλύπτονται μόνο με τα 60.000 ευρώ της πρώτης. Αυτό μπορεί να γίνει και τρίτη φορά και ούτω καθεξής. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει ο ΑΡΗΣ να βρει τη «χρυσή τομή» με τους έχοντες λαμβάνειν.

Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα σημείο επαφής (σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν επαφή…) δεν είναι σύμμαχος, ειδικά από τη στιγμή που όλα πρέπει να γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το θέμα της εγγυητικής είναι κάτι που απειλεί άμεσα τον ΑΡΗ και χρήζει άμεσης επίλυσης. Προς το παρόν, δε φαίνεται φως…

Προτεινόμενα Άρθρα